Prometna nesreća s poginulom osobom

Prometna nesreća s poginulom osobom

Prometna nesreća s poginulom osobom

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske na državnoj cesti D34 između mjesta Donji Miholjac i Viljevo, 28. kolovoza, u poslijepodnevnim satima dogodila se prometna nesreća s poginulom osobom. Prometna nesreća dogodila se na način da je 39-godišnjak iz Podravske Moslavine upravljao osobnim automobilom iz smjera grada Donjeg Miholjca i mjesta Viljeva dolaskom do lijevog vozač nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste. Izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio sa ceste u kanal. Vozač je zadobio teške tjelesne ozlijede uslijed kojih je preminuo u Kliničkom bolničkom centru Osijek, a putnik u vozilu je zadobio teške tjelesne ozljede.

Ukrao cigarete i nogometne lopte

U noći s 27. na 28. kolovoza nepoznati je počinitelj provalio u trgovinu u Đakovačkoj ulici u Ivanovcima Đakovačkim. Ukrao je više kutija raznih cigareta, čime je počinio štetu vlasniku u iznosu od više tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

Nepoznati je počinitelj 27. na 28. kolovoza u vremenu od 23 do 17 sati, u Ivanovcima Đakovačkim, provalio u društvene prostorije sportskog kluba, te ukrao nekoliko nogometnih lopti i prijenosno računalo. Nastala materijalna šteta cijeni se na nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

 

Ukrali bicikle

Nepoznati je počinitelj, tijekom prijepodnevnih sati 28. kolovoza, u ulici Ivana Gundulića u Osijeku, iz dvorišta za socijalnu skrb ukrao bicikl.Krađom je 33-godišnjoj vlasnici nastala materijalna šteta više od tisuću kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Istoga dana, u poslijepodnevnim satima u ulici Sv. L. B. Mandića u Osijeku, ispred trgovačkog centra nepoznati je počinitelj ukrao bicikl. Krađom je 28-godišnjem vlasniku nastala materijalna šteta više od tisuću kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

28. kolovoza, u večernjim satima u ulici A. G. Matoš u Belišću, nepoznati je počinitelj iz podrumu stambene zgrade ukrao bicikl. Krađom je 43-godišnjoj vlasnici nastala materijalna šteta više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Prometne nesreće u protekla 24 sata i događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je pet prometnih nesreća, koje su se dogodile na područjima Osijeka, Belog Manastira i Donjeg Miholjca. U jednoj prometnoj nesreći jedna je osoba smrtno stradala i jedna je osoba teže ozlijeđena, u jednoj prometnoj nesreći dvije su osobe lakše ozlijeđene. Tri su za posljedicu imale materijalnu štetu.

Jučer, 28. kolovoza, na području PU osječko – baranjske policijski službenici zaustavili su dva vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (jedan vozač osobnog automobila i jedan vozač bicikla).

Najveća prisutnost alkohola evidentirali su u 00,30 sati, u Našicama, kada su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 30-godišnji hrvatski državljanin iz Našica, uz prisutnost alkohola u krvi od 1,81 grama po kilogramu.

Za navedeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 10.000,00 kuna do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima 3 mjeseca i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još