Ukrao zlato

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske jučer, 1. travnja, nepoznati počinitelj je iz obiteljske kuće u Briješću ukrao zlatni nakit. Vlasniku 46-godišnjem hrvatskom državljaninu nastala je materijalna šteta više tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Protuzakoniti lov i ribolov

Jučer, 1. travnja, u mjestu Aljmaš, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 46-godišnji hrvatski državljanin, a koji je u osobnom automobilu prevozio oko 35 kilograma ribe smuđ, čiji je izlov zabranjen. Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je 46-godišnji hrvatski državljanin počinio kazneno djelo „Protuzakoniti lov i ribolov“. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

Policijski službenici pronašli pušku i minu

Jučer, 1. travnja, oko 11 sati, u polju kod ekonomije „Marinovci“, u blizini mjesta Dalj, policijski službenici pronašli su automatsku pušku i tromblonsku minu M-60. Policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu minu i pušku je izuzeo na siguran način s mjesta pronalaska.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je sedam prometnih nesreća. Na području Osijeka dogodilo se šest prometnih nesreća, dok se jedna prometna nesreća dogodila na području Belog Manastira. U tri prometne nesreće tri osobe su lako tjelesno ozlijeđene, a četiri prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Jučer, 1. travnja, na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu su zaustavljena 2 vozača osobnih automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća koncentracija alkohola evidentirana je u 17,05 sati, u Podgoraču, u Ulici Petra Preradovića. Vozaču osobnog automobila, 25-godišnjem hrvatskom državljaninu, evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 1,03 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

Pročitajte još