Ukrao više tisuća kuna – Đurđenovac

lisic1
lisic1
Između 27. lipnja i 2. srpnja nepoznati je počinitelj, iz dvorišnih prostorija obiteljske kuće u Ulici kralja Zvonimira u Đurđenovcu, ukrao vrećicu s više tisuća kuna. Policija intenzivno traga kako bi pronašla počinitelja.

Ovim putem upozoravamo naše čitatelje da su vremena kada smo mogli imati otvorene kapije i vrata iza nas, te da o odlazku na dulji period svakako obavijeste susjede (od povjerenje) kako bi i oni nadgledali vaša dvorišta. Isto tako su u zadnje vrijeme velike prevare naročito starijih osoba pa MUP upozorava:

  • – Ne puštajte nepoznate osobe u svoje domove, a da se prethodno pouzdano ne uvjerite o kome je riječ.

  • – Ako se osoba predstavi kao „službena“, tražite od nje na uvid službenu iskaznicu koju su sve osobe koje službeno postupaju dužne imati i dati vam na uvid.

  • – Ne nasjedajte na upornost nepoznatih osoba koje vam po svaku cijenu žele ući u dom pod izlikom, primjerice, „bolesti“, nuđenja na prodaju „po povoljnim cijenama“ raznih predmeta (medicinskih pomagala, na primjer masažera, knjiga, posteljine, posuđa i sličnog), traženja milostinje ili naplate računa za na primjer medicinske usluge, dimnjačarske usluge i sličnog – jer se izlažete riziku. Samo nekvalitetna, neoriginalna i roba sumnjivog porijekla može se prodavati po znatno nižim cijenama od uobičajenih.

  • – Kada ste sami u stanu ili kući ne stavljajte to do znanja sumnjivim osobama te zamolite nekog od susjeda da vam se pridruži.

  • – Zapamtite izgled osoba, boju kose i očiju, visinu, stas i karakteristične znakove (madeže, ožiljke, tetovaže i slično).

  • – Zapišite registracijsku oznaku vozila kojim su se sumnjive osobe dovezle te njegovu boju, marku i druge karakteristične detalje vozila.

  • – Odrasli članovi obitelji, koji brinete o starijim osobama, upozorite ih na opasnost i ponavljajte im ove savjete.

  • – Posumnjate li u osobe koje vam dolaze, a posebice ako je riječ o počinjenju kakvog kaznenog djela, ODMAH obavijestite policiju na broj „192“!

Pročitajte još