Crtežima unesrećenih osoba, ”Mjesto za zagrljaj” i ”Daj 5”, mladi Crvenog križa Našice skrenuli pozornost građana na važnost znanja prve pomoći i emocionalnog zdravlja

crveni1
crveni1
Povodom obilježavanja Svjetskog dana prve pomoći, mladi Crvenog križa Našice na šest lokacija u gradu nacrtali su unesrećenu osobu i pokraj nje poruku kako je njezin život spašen. 

Ovakvim crtežima unesrećenih osoba, mladi Crvenog križa su željeli skrenuti pozornost građana na važnost učenja i znanja prve pomoći.Pošto grljenje podiže razinu hormona sreće, gradi povjerenje i smanjuje osjećaj napetosti, a  kako bi sve građane potaknuli na malo opuštanja i smanjenje od stresa, mladi Crvenog križa su u gradu označili i ”mjesto za zagrljaj” i ”mjesto za daj pet”.

crveni2

Iako to možda niste znali, zagrljaj je odličan lijek, prenosi pozitivnu energiju i emocionalno podiže zagrljenu osobu. Kažu da nam trebaju 4 zagrljaja dnevno da bi preživjeli, osam zagrljaja da održimo zdravlje, a 12 zagrljaja za rast i razvoj. Znanstvenici kažu da je grljenje oblik komunikacije jer njime možemo iskazati osjećaje koje ne možemo izreći.

 

{gallery width=200 height=133}Slike_tekstovi/2016/9mjesec/10/v3{/gallery}

bricks2016

Pročitajte još