Ukrao torbicu s novcem

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u vremenu od 23. srpnja do 10. kolovoza, u Osijeku, nepoznati počinitelj ukrao je torbicu s novcem iz stana vlasništvo 60-godišnje hrvatske državljanke. Vlasnici je počinjen materijalna šteta u iznosu od više desetaka tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Ukrao gorivo iz radnog stroja

U noći s 9. na 10. kolovoza, na gradilištu u blizini mjesta Jagodnjak, nepoznati počinitelj je provalio u spremnik goriva radnog stroja i ukrao oko 300 litara goriva. Pravnoj osobi je počinjena materijalna šteta oko 3000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Ukrao auto

U vremenu od 7. do 9. kolovoza, u Dardi, nepoznati počinitelj ukrao je osobni automobil iz dvorišta vlasništva pravne osobe te se automobilom udaljio u smjeru mjesta Grabovac. U jedno trenutku između mjesta Darde i Grabovca izgubio je kontrolu nad upravljačem automobila te sletio u odvodni kanal. Napustio je mjesto prometne nesreće i automobil te se udaljio u nepoznatom smjeru. Pravnoj osobi je počinjena materijalna šteta u iznosu oko 10000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Pronalazak minsko – eksplozivnih sredstava

Jučer, 10. kolovoza, oko 7,45 sati, u Osijeku, 41-godišnji hrvatski državljanin pronašao je minobacačku granatu kalibra 82 milimetara. Na mjesto pronalaska izišao je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je na siguran način izuzeo bombu.

Policija pronašla streljivo

Jučer, 10. kolovoza, u Osijeku, temeljem naloga Županijskog suda policija je obavila pretragu doma, osobnog automobila i vikendice vlasništvo 50-godišnjeg hrvatskog državljanina. Policijski službenici su pronašli i uz potvrdu oduzeli 49 lovačkih patrona kalibar 12 i 101 komad streljiva različitog kalibra. Zbog počinjenog prekršaja iz članka 70. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana protiv 50-godišnjaka policija podnosi optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Policija pronašla provalnike

U ponedjeljak, 9. kolovoza, policijski službenici su zatekli 3 maloljetne osobe prilikom pokušaja provale u trgovinu u Belom Manastiru. Dovršenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su maloljetnici, krajem lipnja i tijekom kolovoza ove godine, provalili još u 2 trgovine u Tvrđavici i Osijeku te obiteljsku kuću u Belom Manastiru, iz kojih su ukrali cigarete, slatkiše i kozmetičke proizvode. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće, gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba zadobila lake tjelesne ozljede, a u dvije prometne nesreće je nastala materijalna šteta. Na području Osijeka, Đakova i Belog Manastira dogodilo se po jedna prometna nesreća.

Jučer, 10. kolovoza, na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 7 vozača (4 osobnog automobila i 3 bicikla) koji su upravljali vozilom pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 22,10 sati u Lugu, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist, 48-godišnji hrvatski državljanin iz Luga. Vozaču bicikla je alkotestiranjem evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,41 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

Jučer, u 19,45 sati, u Belom Manastiru, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je upravljao 50-godišnji hrvatski državljanin iz Belog Manastira. Vozaču je alkotestiranjem utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,75 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj propisana je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još