Ukrao mobitel iz ugostiteljskog objekta

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u nedjelju, 12. rujna, oko 1,30 sati, u Valpovu, nepoznati počinitelj je s terase ugostiteljskog objekta ukrao mobitel vlasništvo 24-godišnje hrvatske državljanke. Vlasnici je počinjena materijalna šteta oko 2500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Ukrao bicikl

U periodu od 9. do 13. rujna, u Čepinu, nepoznati počinitelj je iz garaže obiteljske kuće ukrao bicikl vlasništvo 30-godišnjeg hrvatskog državljanina. Vlasniku je počinjena materijalna šteta oko 2000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

U požaru izgorjele karoserije automobila

Jučer, 13. rujna, oko 15 sati, u Antunovcu, 68-godišnji hrvatski državljanin zapalio je suhu travu u neograđenom dvorištu obiteljske kuće. Vatra se u dvorištu proširila i zahvatila 4 karoserije rashodovanih automobila vlasništvo 36-godišnjeg hrvatskog državljanina. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Antunovac, a u požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Vlasniku automobila nastala je materijalna šteta oko 2000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi izvješće o događaju.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je devet prometnih nesreća, gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Preostalih osam prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu. Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće i po dvije prometne nesreće na području Belog Manastira Našica i Belišća.

Jučer, 13. rujna, na području Policijske uprave osječko – baranjske u nadzoru prometa evidentirana su 2 alkoholizirana vozača (1 vozač osobnog automobila i 1 vozač bicikla). Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 16,10 sati, u Osijeku, kada je zaustavljen biciklist 56-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču bicikla evidentirana je prisutnost alkohola u krvi od 2,17 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

U 20,20 sati, u Belišću, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, a u kojoj je 29-godišnji hrvatski državljanin iz Bistrinaca upravljao automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te je poslije prometne nesreće napustio mjesto događaja. Kako je 29-godišnjak dva puta pravomoćno presuđen za upravljanje motornim vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, vozilo je privremeno oduzeto. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 27000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci kada stekne pravo na upravljanje i 9 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još