Najava državnog natjecanja LIK 2018.

Najava državnog natjecanja LIK 2018.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEOd 16. do 18. travnja 2018. održava se državno Natjecanje – izložbe učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2018. Organizator državnog natjecanja je Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za odgoj i obrazovanje, a naša škola je Škola – domaćin ovogodišnjeg natjecanja. Na natjecanju sudjeluje 39 učenika i njihovih mentora, te 10 članova državnog povjerenstva i suradnici. Natjecanje se odvija u tri kategorije: osnovne škole, srednje škole i škole primijenjene umjetnosti i dizajna.

Na prošlogodišnjem državnom natjecanju, učenik naše škole Pavle Ergović osvojio je prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola, uz mentoricu Sanju Portnar i time smo odabrani kao domaćini ovogodišnjeg natjecanja.

Program državnog natjecanja započinje 17. travnja 2018. u 17.00 sati svečanim otvorenjem u našoj školi. Uz prigodan program naših učenika, učenike, mentore i članove državnog povjerenstva će pozdraviti gosti uzvanici: predstavnici Osječko – baranjske županije, Grada Našica, Agencije za odgoj i obrazovanje, Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Nakon natjecanja, za učenike i mentore bit će organizirano turističko razgledavanje grada u suradnji sa Zavičajnim muzejom grada Našica te posjet Poučnog parka Bizik. Na svečanosti zatvaranja prigodan program pripremit će učenici i djelatnici Osnovne glazbene škole Kontesa Dora, a natjecanje će završiti otvorenjem izložbe u Izložbenom prostoru Zavičajnog muzeja Grada Našica.

Stric pivo

Pročitajte još