Započele prijave obrazovnih programa za I. razrede srednjih škola

U petak, 25.06.2021. započele su prijave obrazovnih programa koje traju do 7.07.2021. Kandidati će se prijavljivati za upis i upisivati u I. razred srednjih škola u školskoj godini 2021./2022. u ljetnome, jesenskome i naknadnome upisnom roku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEU ljetnom i jesenskom upisnom roku kandidat može prijaviti najviše 6 odabira programa obrazovanja, preporuča se 3. Programe obrazovanja, odnosno srednje škole koje ih izvode, moguće je pretraživati prema zadanim kriterijima pretrage. Moguće je prilagoditi pretragu s obzirom na županiju, naziv škole, vrstu škole (javne ili privatne), naziv programa obrazovanja i slično.

Za svaki program obrazovanja moguće je pregledati detaljnije informacije koje sadrže opis programa, strukturu bodovanja, popis preduvjeta i ostale važne informacije o programu obrazovanja. Programi, obrazovanja koji se žele upisati, dodaju se na listu prioriteta koja se može mijenjati do 6.07.2021., kad se sustav zaključava i nije više moguće unošenje promjena.

Odabirom prvoga stranoga jezika, znanje toga stranoga jezika postaje preduvjet za odabrani program obrazovanja

Prilikom prijave pojedinoga programa obrazovanja potrebno je odabrati prvi i drugi strani jezik i izborne predmete između ponuđenih stranih jezika i izbornih predmeta koji se u srednjoj školi predaju. Odabirom prvoga stranoga jezika, znanje toga stranoga jezika postaje preduvjet za odabrani program obrazovanja. Preduvjet se smatra ispunjenim ako je kandidat u osnovnoj školi učio taj strani jezik najmanje četiri godine ili ako na dodatnoj provjeri u srednjoj školi dokaže poznavanje toga stranoga jezika. Odabir stranih jezika i izbornih predmeta ni na koji način ne utječe na rangiranje po prijavljenim programima obrazovanja odnosno na poredak kandidata na ljestvicama poretka.

Prijavnica je obrazac koji sadrži konačnu listu prijavljenih obrazovnih programa, poredanih po prioritetima. U OŠ Dore Pejačević Našice prijavnice će se printati u školi 08. 07. 2021. Učenik dolazi s roditeljem 08.07.2021. i potpisuje prijavnicu (o točnom vremenu dolaska u školu bit ćete obavješteni).

Publikacija_redovni.pdf (807.16 KB)
Upute_predprijave_v1.pdf (307.63 KB)

Izvor: OŠ Dore Pejačević Našice

Pročitajte još

Učitavanje...