Ukrao bicikle

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u vremenu od 29. do 31. kolovoza, u Osijeku, Belišću i Kneževim Vinogradima nepoznati je počinitelj ukrao tri bicikla koja su se nalazila nezaključana na ulici. Vlasnicima je nastala materijalna šteta od više tisuća kuna. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

Iz kuće ukrao razne predmete

U vremenu od 1. travnja do 30. lipnja, u Belom Manastiru, nepoznati je počinitelj iz otključane kuće ukrao grijač bojlera, dječji bicikl, nekoliko štapova za pecanje i nekoliko stotina kuna. Vlasniku 62-godišnjem hrvatskom državljaninu nastala je materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja intenzivno traganje za počiniteljem.

 

Ukrao novčanik s novcima

U poslijepodnevnim satima, 2. lipnja, u Belom Manastiru, nepoznati je počinitelj u Domu za starije i nemoćne osobe ukrao novčanik s novcima. Korisniku doma 76-godišnjem hrvatskom državljaninu nastala je materijalna šteta od nekoliko tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu podneseno je posebno izvješće.

 

Ukrao kuvertu s novcima

U ponedjeljak, 28. kolovoza, oko 13,30 sati, u Strizivojni, nepoznati je počinitelj ušao u otključanu kuću u vlasništvu 72-godišnjeg hrvatskog državljanina te iz kuće ukrao kuvertu s novcima. Materijalna šteta cijeni se na više desetaka tisuća kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu te nastavlja intenzivno traganje za počiniteljem.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su četiri prometne nesreće. U dvije prometne nesreće tri osobe su zadobile lake tjelesne ozljede, a ostale dvije prometne nesreće za posljedicu su imale materijalnu štetu. Dvije prometne nesreće dogodile su se na području Osijeka te po jedna na području Belog Manastira i Donjeg Miholjca.

 

Ostali događaji u prometu

Jučer, 1. rujna, na području PU osječko – baranjske u prometu je zaustavljeno 9 vozača koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (6 osobnog automobila i 3 bicikla).

Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 19,55 sati u Čemincu, kada je u prometu zaustavljen osobni automobil s kojim je upravljala 37-godišnja hrvatska državljanka iz Grabovca. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana joj je prisutnost alkohola u krvi od 1,97 grama po kilogramu. Vozačica je smještena u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

U 14,50 sati na državnoj cesti broj 7, između Čeminca i Švajcarnice, u nadzoru prometa zaustavljen je osobni automobil s kojim je upravljao 37-godišnji hrvatski državljanin iz Novog Čeminca. Obavljenim alkotestiranjem evidentirana mu je prisutnost alkohola u krvi od 0,76 grama po kilogramu. Vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 5 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 6 mjeseci i 3 negativna prekršajna boda.

Pročitajte još