Uhvaćen u provali


Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske danas, 18. kolovoza, oko 4 sata, u Osijeku, 36-godišnji hrvatski državljanin iz Erduta provalio je u ljekarnu i ukrao različite vrste lijekova. Brzom intervencijom policijskih službenika 36-godišnjak je uhićen na mjestu počinjenja kaznenog djela te su kod istoga policijski službenici pronašli i oduzeli ukradene lijekove. Nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava.

Krađa novca iz kamiona

U noći s 16. na 17. kolovoza, od 22 do 5 sati, u Osijeku, nepoznati počinitelj je iz parkiranog i otključanog teretnog automobila ukrao više tisuća kuna vlasništvo 45-godišnjeg hrvatskog državljanina iz Osijeka. Za nepoznatim počiniteljem se traga.

 

Prometne nesreće i događaji u prometu na području PU osječko – baranjske

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće s materijalnom štetom. Na području Osijeka dogodile su se dvije prometne nesreće i jedna na području Našica.

 

U prometu s 2,28 promila

Jučer, 17. kolovoza, na području Policijske uprave osječko – baranjske u prometu su zaustavljena 3 vozača (2 osobnog automobila i 1 bicikla) koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Najveća prisutnost alkohola utvrđena je u 18,14 sati, u Osijeku, kada je u nadzoru prometa zaustavljen 57-godišnji hrvatski državljanin iz Osijeka. Vozaču osobnog automobila utvrđena je prisutnost alkohola u krvi od 2,28 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

 

Pojačane mjere u prometu – Najava

Dana 19. kolovoza, u vremenu od 12 do 18 sati, policijski službenici Policijske uprave osječko – baranjske provodit će pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom.

Stric pivo

Pročitajte još