Udruga „Uvijek tu” nastavlja s predanim radom i brojnim humanitarnim aktivnostima

U skladu s napretkom tehnologije, a i zbog činjenice kako članova ima po cijeloj Hrvatskoj, jučer je putem Zoom-a održana redovna godišnja Izvještajna skupština Udruge „Uvijek tu“ koju je vodio Dražen Ibriks. Tako su se okupili članovi uprave te prošli izvješća o radu i financijama za 2023. godinu kao i prijedlog rada, ideje i prijedloge za rad u 2024. godini.

Predsjednik Udruge „Uvijek tu” Vjekoslav Mahovlić u izvješću o radu u protekloj godini je istaknuo značajne uspjehe u humanitarnim projektima. Njihove aktivnosti su obuhvatile širok spektar projekata, usmjerenih na pružanje pomoći pojedincima, obiteljima, ali i zajednicama u potrebi. Jedan od najvažnijih aspekata njihovog rada bila je podrška osnovnim školama na području Našica. Međutim, njihova humanitarna misija se nije zaustavila na nacionalnoj razini. Udruga „Uvijek tu” pokazala je svoju predanost i solidarnost organizirajući međunarodnu akciju pomoći za državljane pogođene katastrofalnim potresom u Turskoj. Organizirali su nastup stand up komičara Gorana Vinčića Vinče u Domu kulture Našice čiji je prihod išao za pomoć teško stradalom našičkom vatrogascu Marijanu Gajskom Dudyju. Financiranje njihovih projekata uglavnom je dolazilo putem donacija članova udruge, ali i drugih fizičkih i pravnih osoba iz cijele Hrvatske i inozemstva. Važno je istaknuti da su donacije bile različite prirode, uključujući ne samo financijsku podršku, već i proizvode, usluge te sportsku opremu koju su koristili za organiziranje aukcija. Tako je jedan od značajnih trenutaka u prošloj godini bio i angažman hrvatskih rukometnih reprezentativaca Igora Karačića, Marina Jelinića i Luke Stepančića, kao i igrača i uprave Rukometnog kluba NEXE i Rukometnog kluba Zagreb. Osim toga, udruga je ostvarila značajnu podršku od strane lokalnih institucija poput Grada Našica, Mjesnog odbora Našice i Turističke zajednice Našica, što je omogućilo realizaciju njihovih ciljeva i projekata. Unatoč postignutim uspjesima, Udruga prepoznaje prostor za daljnji napredak i razvoj.

Nastavak brojnih humanitarnih aktivnosti

Također, predsjednik Mahovlić je podnio i izvješće za tekuću godinu u kojem smo mogli saznati više o budućim aktivnostima – tako su već početkom ove godine pokrenuli nekoliko projekata usmjerenih na stvaranje stvarnog pomaka u životima onih kojima je pomoć potrebna. Jedan od zapaženih projekata je suradnja s restoranom Androlikos u Našicama u organizaciji Vinskih večeri, gdje su predstavljene lokalne vinarije poput Vina Jakob i Vinarije Siber. Ovaj projekt će se nastaviti tijekom cijele godine, s predstavljanjem po jednog vinara svakog mjeseca, osim u lipnju, srpnju i kolovozu. Također, u srijedu, 24. ovog mjeseca, poseban gost bit će Željko Adžić iz Kutjeva, vrhunski vinar i bivši hrvatski nogometni reprezentativac. Ujedno, udruga je uspješno realizirala prvi dio projekta pomoći našičkom Caritasu. Donirali su prehrambene proizvode i dječju robu za 32 obitelji kojima Caritas pruža podršku.  Planiraju ponoviti akciju oko Antunova, proširujući njezin opseg, a u nju su se uključili RK Nexe, RK Zagreb, KK Dinamo, MNK Futsal Dinamo, Marin Jelinić, Luka Stepančić, Igor Karačić i Manuel Štrlek.

Jedan od ključnih ovogodišnjih ciljeva je završetak projekta obnove dječjeg igrališta na Šipovcu. Planira se i postavljanje teretane na otvorenom, što će biti od velike koristi cijeloj zajednici. U kolovozu ih očekuje tradicionalna čobanijada na Šipovcu, Memorijal Krešimir Ivić, što predstavlja značajno događanje u kalendaru udruge. Međutim, planovi ne staju ovdje – „Uvijek tu” nastavlja surađivati s drugim udrugama, sportskim klubovima, organizacijama, tvrtkama, Caritasom i Crvenim križem. Kao i svake godine, udruga nastavlja s naporima da podigne svoje aktivnosti i organizaciju na viši nivo.

Svoju podršku Udruzi dali su i direktorica Turističke zajednice Grada Našice Ines Resler, dopredsjednik Mjesnog odbora Našice Marijan Tepeš kao i gradonačelnik Krešimir Kašuba koji su čestitali udruzi na njenom radu najavivši daljnju podršku.

„Udruga „Uvijek tu” već tri godine aktivno djeluje, no većina naših sugrađana zna na koji način i s kakvom predanošću rade. Prije svega, ističe se njihovo humanitarno djelovanje kroz niz događanja koji doprinose podizanju kvalitete života u našem gradu. Iako udruga nije velika po broju članova, sastoji se od pojedinaca koji istinski žele unaprijediti humanitarni duh Našica. Ove godine posebno su istaknuli svoje ambicije i planove za daljnje djelovanje, a osobno sam posjetio mnoge njihove manifestacije i redovito ih podržavam. Stoga želim izraziti posebnu zahvalnost predsjedniku Vjekoslavu Mahovliću na predanom radu, kao i svim članovima udruge, te im u ime Grada Našica pružiti punu podršku u daljnjim aktivnostima.” – zaključio je gradonačelnik Kašuba.

A sve informacije o radu Udruge „Uvijek tu“ kao i o vašem angažmanu na novim projektima možete saznati na službenoj web stranici uvijektu.hr.

Pročitajte još