Udruga „Jaglac“ obilježila je dva značajna datuma

Udruga „Jaglac“ svečano je obilježila dva vrlo važna datuma, Međunarodni dan osoba s invaliditetom i Međunarodni dan volontera u nazočnosti velikog broja građana nakon dvije godine.

Doprinos i poboljšanje kvalitete života osoba s invaliditetom

Nazočnima se obratila Đurđa Šimatović, predsjednica udruge Jaglac te istaknula kako je osnovni cilj javnog obilježavanja senzibilizacija javnosti na izazove s kojima se suočavaju osobe s invaliditetom u zajednici, ublažavanje posljedica socijalne isključenosti te doprinos poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom. Osim toga istaknula je važnost volontiranja kojim utječemo na pozitivne promjene u zajednici u kojoj živimo. Nazočnima se obratio i Saša Rister, gradonačelnik grada Orahovice te pohvalio rad udruge i čestitao ova dva značajna dana.

„Samo nam je nebo granica“

U nastavku programa premijerno je izvedena Boal drama korisnika poludnevnog boravka „Savršen dan“ u režiji Maria Kovača, dramskog redatelja iz Zagreba uz podršku volonterki i djelatnika udruge; prikazan je film „20 žutih godina“. Ovom prigodom izdana je brošura „Samo nam je nebo granica“ koja je zbirka predstavljanja korisnika i volontera na FB udruge „Jaglac“ u protekle dvije godine. Prisutni su ujedno imali priliku posjetiti štand s radovima iz krojačke radionice – društveno poduzetništvo udruge „Jaglac“. Grad Orahovica i gosti iz organizacije „Living life“ iz Engleske darovali su sve naše korisnike, djecu djelatnika i volontera.

Pročitajte još