Najava manifestacije „Dani vina i turizma”

Najava manifestacije „Dani vina i turizma”

Najava manifestacije „Dani vina i turizma”

Najavljeni su Dani vina i turizma koji će se održati 27. travnja na gradskom trgu. Ovogodišnja 11. po redu manifestacija održat će se u organizaciji Osječko – baranjske županije, Grada Našica i Turističke zajednice Grada Našica. Cilj je te manifestacije pokazati bogatstvo kulturnog nasljeđa, izvrsnih vina i gastronomije županije kao privlačnog turističkog odredišta.

Na jednom mjestu tako će se prezentirati sve dobro iz Slavonije, od hrane, pića pa do pjesme i plesa, jer ona obuhvaća i festival hobija, veliku sajamsku priredbu s mnoštvom izlagača, bogatu gastro ponudu i glazbeni program. Kao i do sada na trgu će biti postavljeni mnogobrojni štandovi na kojim će se svojim proizvodima predstaviti pčelari, lovci, voćari, vinogradari, OPG-ovi iz svih 5 slavonskih županija.

„Bit će ih više od 50, a program će upotpuniti KUD-ovi. Manifestacija će imati i humanitarnu notu, naime, prikupljat ćemo sredstva za restauraciju klavira Steinway, koji je dobila Osnovna glazbena škola Kontesa Dora” – rekao je direktor TZ-a Našice Srečko Perković.

Publiku će zabaviti KUD Jasen Šaptinovci, KUD Izvor Donja Motičina, KUD Zagorci Beljevina, KUD Tamburica Velimirovac i domaćini, KUD Lisinski Našice i najmlađi iz ritmičke skupine DND-a. Večernji program preuzet će OGŠ Kontesa Dora. Iz Turističke zajednice Našice najavili su i koncert Zabranjenog pušenja 25. svibnja, Đanija Stipaničeva za Dan grada, 12. lipnja, a smotra folklora održat će se 15. lipnja. Nakon nastupa folkloraša sve će zabaviti pjevačka skupina Ruž. Kao poklon građanima u rujnu će biti organiziran i dolazak kulturno – umjetničke grupe Lado za noć festivala Slavonskih šuma, 6. rujna. Našički kraj ove godine obilježava velik broj okruglih godišnjica, osim već spominjanih 130 godina HKD-a Lisinski grad slavi 790 godina prvog spomena. Također slave i prigradska naselja poznata po većinskom broju slovačkih manjina, 130 godina mjesta Jelisavac i 140 godina mjesta Markovac.

Pročitajte još