Udruga invalida rada Našice obilježila Nacionalni dan invalida rada

21. ožujka je Nacionalni dan invalida rada, a obilježava ga i našička Udruga invalida rada, koja je ove godine povodom njega 19. ožujka organizirala predavanje „Udruge, EU projekti i razvoj lokalne zajednice“. Predavanje je organizirano u suradnji s CLIP Našice, a cilj predavanja je bilo motiviranje članova i nove upravljačke strukture za unaprjeđenje u radu putem EU sredstava.

Nazočne je na početku predavanja pozdravio predsjednik udruge g. Željko Radmanović koji čestitao nadolazeći dan invalida rada te rekao da udruga mora moći puno više i bolje i da je spreman na sve potrebne izazove kako bi članovi udruge imali kvalitetnije sadržaje i bolje životne uvjete. Veseli me suradnja s CLIP Našice i našom sestrinskom udrugom, Udrugom slijepih Našice jer sam mišljenja da zajedno možemo ostvariti puno više. Naše udruge znaju problematiku naših članova, osoba s invaliditetom, a CLIP Našice ima znanja da nam pomogne u izradi i provedbi EU projekata. Konkretni projekt koji smo izradili i u čiju provedbu ćemo nadam se ući će svakako biti od velikog značaja za sve naše članove.“

Predavanje je održala predsjednica CLIP Našice, gđa. Emilija Malovčak koja je rekla kako CLIP Našice dugi niz godina radi za našičke udruge i da je ova suradnja posebna čast i zadovoljstvo i da se veseli svim budućim aktivnostima. Pohvalila je i umreženost dvije udruge, Udruge slijepih Našice i Udruge invalida rada i rekla kako se nada da će se na projektu umrežiti sve udruge našičkog kraja koje okupljaju osobe s invaliditetom jer smatra da se samo zajedničkim snagama može raditi za dobrobit cijele zajednice. Pohvalila je i zaposlenice Udruge slijepih Našice, gđu. Ivanu Pinter i gđu. Vesnu Grahovac koje volontiraju u Udruzi invalida rada i tako uvelike doprinose unaprjeđenju administracije i same izrade EU projekata koji su predstavljeni u sklopu predavanja.

Nazočnima se ispred Udruge slijepih Našice obratio i g. Rolando Butković koji je rekao da su od osnutka ove dvije udruge bile povezane i da se veseli nastavku suradnje, pogotovo ovakvom nastavku koji predviđa nove kvalitetne aktivnosti i kreativne sadržaje. „Čestitamo vam Nacionalni dan invalida rada sa željom da ustanove, institucije, lokalna uprava i zajednica misle na vas 365 dana u godini, da sreću pronađete u druženju s članovima vaše udruge, da budete hrabri, ponosni i da se sjetite da uvijek možete računati na CLIP Našice.“ poručila je Malovčak. Predavanje je završeno podjelom prigodnih poklona prisutnima i čestitkom očevima njihovog dana.

Pročitajte još