Udruga „Hrvatski veterani Domovinskog rata“ pomaže Banovini

Odmah po saznanju o nemilom događaju udruga „Hrvatski veterani Domovinskog rata“ krenula je organizirati pomoć za područja pogođena potresom. Uspostavljen je kontakt s bratskom “Udrugom ratnih veterana 2. Gardijske brigade“, točnije s predsjednikom sisačko – moslavačke podružnice Nenadom Bužanićem. Dogovoreno je da se pomoć dostavi na najviše pogođenom području. Epicentar potresa bio je kod naselja Strašnik i Sibić kod Petrinje. U tom trenutku im je bila potrebna hrana za domaće životinje stoga je udruga u vrlo kratkom roku skupila oko 2 tone i 400 kg stočne hrane, a ona se sastojala od tritikala, ječma, zobi i kukuruza.

Treba naglasiti da skupila duplo veća količina, ali, kako poručuju iz udruge, bili su, nažalost, ograničeni prijevozom tako da nisu mogli preuzeti svu količinu koja je ponuđena. Donaciju su dali isključivo članovi udruge „Hrvatski veterani Domovinskog rata“ iz mjesta Vukojevci. Članovi koji su imali stočnu hranu su je i donirali dok je jedan član ponudio svoj kamion na raspolaganje. Dostava pomoći je realizirana jučer, 14. 1. 2021. godine.

U Petrinji humanitarnu pomoć je dočekao gosp. Bužanić te su se s njom uputili do naselja Sibić gdje su ih dočekali mještani predvođeni gosp. Zlatkom Trsoglavecom. On je prethodnih dana obišao svoje mještane i popisao njihove potrebe tako da se točno znalo što se i koliko dostavlja određenoj kući. Nakon raspodjele pomoći dogovoren je nastavak humanitarnih akcija za područja pogođena potresom.

Pročitajte još