Učenicima u težoj materijalnoj situaciji omogućeni tableti

Učenici i profesori Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice od ponedjeljka su krenuli s održavanjem nastave na daljinu. Nastava se održava u virtualnim razredima preko obrazovne mreže Carnet. Učenici prate nastavu temeljem uputa razrednika i predmetnih nastavnika, a svojim podacima i obrazovnim sadržajima pristupaju Carnet identitetima. Raspored održavanja nastave objavljuje se na internet stranici Srednje škole.

Prema riječima ravnatelja, prof. Željka Filjka, za sada nema većih problema sa sustavom virtualne nastave, ali dolazi do pucanja veze uzrokovane preopterećenjem komunikacijskih linija. No, kao i svi djelatnici škole, ravnatelj se nada da će se taj problem u narednim danima uspješno otkloniti.

Škola je u obzir uzela i činjenicu kako nije svim učenicima jednako lako pristupiti online programu, pošto nisu svi jednakog materijalnog statusa i ne mogu si priuštili tehnološke uređaje. Zato su učenicima u težoj materijalnoj situaciji omogućili tablete kako bi mogli nesmetano sudjelovati u nastavnom procesu.

Ravnatelj Željko Filjak komentirao je novi sustav rada.

“Sustav je testiran, svi učenici su prijavljeni, a profesori rade prema objavljenom rasporedu. Na sportskoj televiziji svakodnevno se emitira program za srednjoškolce, što predstavlja alternativu praćenja nastave za naše učenike. Iskreno se nadam da će se stanje što prije popraviti i da ćemo se ubrzo vratiti u školske klupe i normalnim uvjetima rada.” – rekao je ravnatelj Srednje škole Željko Filjak.

Poštujući naputke Kriznog stožera, trenutno gotovo svi školski djelatnici rade od kuće, a kontakt je moguć isključivo putem e-maila.

Pročitajte još