Našice – Pojačanja Nexe-a

nasice-rknexe2413.08.2010- Prvi dojmovi novih igrača Nexea Obada, Šunjića i Kedže
Došli u dobro organiziran i uređen klub.

 

U trećem tjednu tzv. „domaćih“ priprema rukometnog kluba Nexe, a prije polaska na međunarodni turnir u Velenje, u opuštenoj atmosferi o motivima dolaska i prvim dojmovima pitali smo Marija Obada, Matu Šunjić i Nikolu Kedžu, igrače koji, kako kaže iskusni strateg Kasim Kamenica, bi trebali donijeti novu kvalitetu hrvatskom viceprvaku. Svi su oni u svom rukometnom stažu bili, i jesu, u stalnom kadru hrvatske reprezentacije od najmlađih kategorija do seniorskog uzrasta. Razgovoru je prisustvovao i sportski direktor Zdenko Kordi koji je imao udjela u njihovom dovođenju u Nexe.
rknexe-2010
Po godinama najiskusniji od njih Mario OBAD (1982) rukomet je igrao u Metkoviću, Dubravi, Medveščaku, Pipu IPC Čakovec i zadnje tri sezone u aktualnom prvaku A1Bregenzu iz Austrije, odakle ga je put doveo u Našice. Igra na poziciji srednjeg vanjskog a nisu mu strana ni mjesta lijevog vanjskog, pivota a i ostale pozicije, jer kako kaže on je „univerzalan igrač“. Bio na popisu i u reprezentaciji izbornika Červara.     
Kriza u svijetu nije mimoišla ni Bregenz, nisu više mogli plaćat igrače pa sam u razgovoru sa svojim menadžerom preporučen u Nexe. Nakon petnaestak dana priprema vidim da sam došao u organiziran klub, s dobrim uvjetima te kvalitetnim igračkim i stručnim kadrom. Jednom riječju klub u kojem je sve na svom mjestu.
Izdržavate li pripreme, kakvo je ozračje u momčadi, grad… ?
Bez dobrih priprema nema ni rezultata, igrači su toga svjesni. Meni osobno ovakav način treniranja i rada odgovara. Momčad poznam jer sam u Našicama igrao kao član Pipa i Medveščaka. Prvi dojmovi i ozračje u momčadi su veoma pozitivni. Grad je dobar, ljudi su srdačni i koliko vidim u, i oko kluba, vlada neka opuštena atmosfera – kaže Obad.              

Vratar Mate ŠUNJIĆ (1988) je rukomet također počeo u Metkoviću, nastavio u Medveščaku i evo sada u Nexeu. Usprkos studentskih obveza usporedo je igrao rukomet. Za posljednje Europsko prvenstvo bio je u kadru izbornika Červara. O dolasku u Nexe i dosadašnjem tijeku priprema kaže:
Dolazak u Nexe (drugi klub iza Croatie) je izazov za svakog igrača. Moram reći kako je, u našim okvirima, riječ o jednoj od ponajboljih hrvatskih momčadi. Za mene koji, težim za vlastitim napretkom i koji, želi zadovoljit izbornika da pronađe mjesto u reprezentaciji idealna sredina. Tu su dobri suigrači i dobra atmosfera.   
Što se tiče priprema one su uvijek teške, na nama igračima je da izdržimo, da radimo i treniramo. Najvažnije u svemu tome je da nas igrače posluži zdravlje – poruka je Šunjića.
Ovaj mladi inženjer matematike i informatike (jedan od najboljih studenata PMF-a) voli rukomet. Kako kaže igrat će ga dok bude mogao  a kad završi karijeru vjerojatno će se posvetit struci. Do toga je daleko pa tek su mu 23 godine.       
nasice-rknexe10
Treće pojačanje Nexea je nekadašnje „rukometno čudo od djeteta“ ili kako su znali govorit „bombaš iz Kaštela“. Dvjesto četiri centimetra visoki Nikola KEDŽO (1988)  je s nepunih 17 godina (2005) potpisao ugovor sa slavnim Ciudad Realom. Nažalost za njega nije zaigrao. Ustupili su ga Alcobendasu, Teucri i na kraju je završio u Duseldorfu. Godine 2008. debitirao je za najbolju hrvatsku vrstu i nalazi se u krugu potencijalnih kandidata tzv. „kluba 28“.   
Kao slobodan igrač prihvatio sam prijedlog menadžera da iz Duseldorfa pređem u Nexe. Mislim da se nisam ni malo prevario, dojmovi o klubu i gradu su veoma pozitivni. Iako treniramo (i tri puta) svakodnevno bez predaha nemam problema. Što se tiče momčadi mogu reći sve najbolje, kada se malo pomalo prebacimo na igranje utakmica bit će sigurno još bolje – završava Kedžo. (Srećko Sobodić)   

Na slici:  Kedžo, Šunjić, Obad – pojačanja Nexea (Snimio: Srećko Sobodić)

Pročitajte još