Učenici na satu prirode i društva izradili hotel za kukce

Učenici 2. razreda PŠ Velimirovac na satu prirode i društva izradili su hotel za kukce. Na satu su učili da bubamarama, paucima, pčelama ali i drugim vrsta kukaca su potrebna mikrostaništa kako bi preživjeli do proljeća, a mogu se izraditi od starih drvenih okvira. Ovakvi hoteli ili zimovališta za kukce pomažu svim korisnim vrstama kukaca da prezime hladni dio godine, ali i da nađu stanište u toplijem dijelu godine. Gradnja je zaista jednostavna, a važno je omogućiti više mikrostaništa. Za okvir može se koristiti doslovno sve što vam padne na pamet ili što pronađete u blizini vašeg vrta i doma. U hotelu za kukce mogu se naći: bubamare, osice, pčele, pauci, strizibube i još niz korisnih ili pak ugroženih vrsta kukaca. Princip gradnje je jednostavan te se za okvir može koristiti doslovno sve što vam padne na pamet ili što pronađete u blizini vašeg vrta i doma.

Kukci doprinose ravnoteži u prirodi

Učenici na ovaj način na zabavan način uče o ovoj najbrojnijoj i najrazličitijoj skupini životinja te često ostaju fascinirani njihovom poviješću ali i izuzetno važnoj ulozi u ekosustavu.

„Hotel smo smjestili na zaštićeno mjesto i nadamo se da će u njemu prezimiti brojni kukci koji stanuju u našem školskom dvorištu.” – poručuju učenici.

Pročitajte još