Učenici i nastavnici Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice na mobilnosti u Mađarskoj

Od 11.7. do 17.7.2022. osam učenika drugih i trećih razreda opće i jezične gimnazije Leonardo Paska, Tin Lovrić, Sara Kapelac, Lara Sečak, Marija Jozičić, Lorena Volenik, Adam Zebić i Josip Zebić i profesorice Marina Međurečan, Kristina Novak i Mirjana Rajić su bili sudionici mobilnosti u mađarski grad Nyireghaza u okviru Erasmus+ projekta Lernen mit Spass – Unterrichten mit modernen Lernmethoden.

Domaćin mobilnosti bila je srednja škola Evangelikus Kossuth Lajos Gimnazium, a osim našičkih učenika i nastavnika sudjelovali su i učenici i nastavnici iz Poljske, Italije, Mađarske i Španjolske. Tijekom tjedna održale su se brojne aktivnosti poput radionica kroz koje su se učenici i nastavnici međusobno upoznavali, gledanja filma nakon kojeg su uslijedile brojne radionice. Učenici su radili u međunarodnim skupinama: snimali scenu iz filma, izrađivali plakate, crtali strip i izrađivali društvene igre. Također su upoznavali grad kroz šetnju uz pratnju učenika iz škole domaćina i usput snimali fotografije, selfije i videa od kojih je napravljen film.

Domaćini su našičkim srednjoškolcima organizirali izlet u mjesto Sosto gdje su posjetili etnografski muzej – selo i upoznali način života u Mađarskoj u prošlom stoljeću. Sudjelovali su u radionicama izrade svijeća, narukvica i ukrasnih vrećica s ljekovitim biljkama. Nastavnici su posjetili grad Tallya i razgledali vinogradarski kraj. Na plenumu su predstavljeni svi proizvodi radionica, učenicima su podijeljeni certifikati o sudjelovanju u projektu, te su sudjelovali u diskusiji na temu Što je bolje: knjiga ili ekranizacija knjige. Zadnja dva dana mobilnosti su proveli u Budimpešti. Posjetili su filmski studio Kordi gdje su se uz pratnju vodiča upoznali sa svim fazama snimanja filma i razgledali filmske setove na kojima su snimani poznati filmovi i serije. Zadnji dan mobilnosti su razgledavali povijesno – kulturne znamenitosti grada Budimšpešte.

Izvor: SŠIK Našice

Pročitajte još