U Zmajevcu održan 1. Vinatlon

U Zmajevcu je, u subotu, 23. listopada 2021. godine održan 1. Vinatlon, nova turistička manifestacija obogaćena mnoštvom raznolikog sadržaja koja je svim posjetiteljima omogućila jedinstven doživljaj bogate eno i gastro ponude baranjskog kraja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEGlavni dio programa održavao se u Katoličkom i Reformatorskom surduku, a započeo je landranjem od Draža do Zmajevca te se nastavio prigodnim otvorenjem uz sadnju vinove loze, posjetom novootvorenoj zbirci tradicijskih vinarskih i vinogradarskih predmeta, degustacijom vina u surducima, Bačvatlonom, odnosno utrkom u guranju vinskih bačvi, a sve uz bogat glazbeni program. Manifestaciju je posjetio i župan Osječko – baranjske županije Ivan Anušić.

Osječko – baranjska županija podržava i gastro manifestacije

“Turistička ponuda u Baranji razvijena je tako da svaki tjedan možemo imati ovakvu manifestaciju. Vinatlon je nova manifestacija koju Osječko-baranjska županija podupire, u financijskom i u svakom drugom smislu. Manifestacija je na jednom on najupečatljivijih mjesta, ovdje u Zmajevcu koje je jedno od najljepših mjesta gdje se takva manifestacija može napraviti. A što se tiče turizma, ovo je najbolje i najkvalitetnije ‘zlatno doba’ u godini i mislim da će danas biti jako puno posjetitelja i da ćemo nastaviti nadograđivati našu turističku ponudu i povećavati broj onih koji dolaze u Baranju.” – kazao je župan.

Pročelnica Upravnog odjela za turizam, sport i kulturu Tatjana Roth istaknula je kako Osječko – baranjska županija podržava ne samo već etablirane sportske, eno i gastro manifestacije, već i one koje se tek stvaraju i koje mogu postati pravi turistički proizvod.

“Danas smo u Zmajevcu, u surducima i gatorima na još jednoj obećavajućoj manifestaciji i ovu predivnu zlatnu jesen u našoj županiji dodatno obogaćujemo kvalitetnom manifestacijskom ponudom.” – zaključila je pročelnica Roth.

Pročitajte još

Učitavanje...