U Vukojevcima održan 1. vatrogasni kup za djecu i mladež

DVD „Vukojevci” su protekle subote organizirali 1. vatrogasni kup za djecu i mladež koji je okupio veliki broj ekipa – njih 36 koji su došli iz 6 županija. Prema riječima Damira Antolovića, predsjednika vukojevačkog DVD-a, na natjecanju, koje se po prvi puta održava u Vukojevcima, je sudjelovalo preko 350 sudionika koji su podijeljeni u 4 kategorije: od 6 do 12 godina ženske i muški te od 12 do 16 godina ženske i muški.

Kup je otvorio gradonačelnik Krešimir Kašuba koji je zahvalio DVD-u Vukojevci na organizaciji ovog događaja, a istaknuo je i važnost vatrogastva u lokalnoj zajednici te je pohvalio sve mlade sudionike na hrabrosti i trudu koji su uložili u pripremu za natjecanje.

„Drago mi je što mogu otvoriti današnji Kup za djecu i mladež u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vukojevci, gdje se prije svega zahvaljujem predsjedniku gospodinu Antoloviću, ali i predsjedniku Vatrogasne zajednice Našice gospodinu Vlatku Gašiću kao i predstavnicima Nogometnog kluba te Mjesnom odbor koji su zaslužni za ovo veliko događanje. Danas je posebno lijepo bilo vidjeti puno nogometno igralište mladih vatrogasaca koji su po ovom vrućem vremenu došli iz svih krajeva naše regije. I ono što je uvijek u ovoj prigodi važno naglasiti u ime Grada Našica je činjenica kako su upravo vatrogasci ti kojih se prve sjetimo kada se dogodi elementarna nepogoda. Ja im želim da nastave ovaj humanitarni rad, da imaju što više natjecanja koja animiraju mladež te što manje intervencija.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba poželjevši im sreću i puno uspjeha u budućem radu.

Nakon nekoliko sati natjecanja 1. Kup je dobio pobjednike, a nagrade najboljima uručili saborski zastupnik i dogradonačenik Hrvoje Šimić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Našica Krešimir Žagar, predsjednik Vatrogasne zajednice Našice Vlatko Gašić i predsjednik Mjesnog odbora Vukojevci Dražen Ganzberger.

Kategorija od 6 do 12 godina, ženske:

 1. DVD Vukojevci
 2. DVD Beljevina
 3. DVD Feričanci

Kategorija od 6 do 12 godina, muški:

 1. DVD Vukojevci
 2. DVD Borovo
 3. DVD Kešinci

Kategorija od 12 do 16 godina, ženske:

 1. DVD Stipanovci
 2. DVD Đakovo
 3. DVD Veliškovci

Kategorija od 12 do 16 godina, muški:

 1. DVD Donja Gračenica
 2. DVD Vukojevci
 3. DVD Beravci

Ovim putem čestitamo svim sudionicima i organizatorima Kupa jer on promiče vatrogastvo kao vrijednu i važnu aktivnosti za najmlađe generacije, a galeriju fotografija možete pronaći na ovoj poveznici.

Pročitajte još