U ponedjeljak većinom suho i sunčano te manje vruće vrijeme

U novome tjednu pretežno sunčano, ali i manje vruće nego u nedjelju, uz umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, te uz povremeno lokalno jači razvoji oblaka i poneki pljusak kojeg možemo očekivati u srijedu.

22 °C je iznosila jutarnja temperatura zraka ovog ponedjeljka u Našicama, a dnevna će se kretati oko 30 °C. U noći i ujutro umjereno i pretežno oblačno, ponegdje uz mogućnost za malo kiše, a popodne sunčanije. Na kopnu će u noći zapuhati umjeren, prolazno jak sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar, a prijepodne će već slabjeti. Najniža temperatura zraka od 15 do 19, a najviša dnevna od 27 do 31 °C.

Stabilne atmosferske prilike nad našim područjem uzrokovat će povoljne biometeorološke prilike. Nastavak vedrog vremena mnoge će ljude motivirati na duži boravak na otvorenom što, uz adekvatnu zaštitu od štetnog UV zračenja, može pozitivno utjecati na raspoloženje i zdravlje. Ipak, preporučuje se izbjegavati boravak na direktnom suncu i teži fizički rad u najtoplijem dijelu dana, kao i konzumacija laganije prehrane i uzimanje dovoljne količine tekućine.

Pročitajte još