SŠIK Našice “prodrmala” konkurenciju na WorldSkills Croatia

Na državnom natjecanju u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih od 10. do 12. svibnja na Zagrebačkome velesajmu WorldSkills Croatia 2022. Na ovom prepoznatom natjecanju okušalo se 360 najboljih učenika strukovnih škola u više od 40 strukovnih disciplina.

Zapaženi uspješni rezultati na ovogodišnjem natjecanju

Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice imala je predstavnike na WorldSkils Croatia 2022., u 2 discipline: automehatronika i računovodstvo. U disciplini automehatronika školu je predstavljao učenik 3. razreda strojarske struke zanimanje automehatroničar Mihael Kovač i zauzeo 3. mjesto od 11 natjecatelja, uz mentora prof. Marka Babića.

U disciplini Računovodstvo školu je predstavljao učenik 4. a razreda ekonomske struke Filip Dendis koji je zauzeo 9. mjesto od 12 škola, uz mentoricu prof. Vesnu Dudjak. Također iz naše SŠIK Našice bila su i 2 člana u prosudbenim povjerenstvima Josip Kršan, prof. savjetnik u disciplini Automehatronika i Krunoslav Kovačević, prof. mentor u disciplini Agro.

Promicanje strukovnog obrazovanja

Strukovna natjecanja prepoznata su na nacionalnoj, europskoj i svjetskoj razini kao važan mehanizam promocije izvrsnosti i privlačnosti strukovnog obrazovanja. U tu svrhu Agencija koristi i sredstva više od 40 milijuna kuna vrijednog ESF-ova projekta čiji je cilj povećati privlačnost i društveni ugled strukovnog obrazovanja i osposobljavanja. Svrha je ovog natjecanja promicanje strukovnog obrazovanja te poticanje učenika završnih razreda osnovnih škola na upis u strukovne škole koje omogućuju stjecanje prvog željenog zanimanja, napredovanje u struci te postizanje izvrsnost i zapošljivosti na tržištu rada.

Pročitajte još