Posljednja postaja grupne faze EHF Euro lige – Montpellier

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEPribliživamo se samom kraju natjecanja po grupama EHF Euro lige, preostalo je odigrati još samo jednu utakmicu posljednjeg 10. kola. RK Nexe je ispunio cilj, plasman u daljnju fazu natjecanja je osiguran i prije prošlog kola, no rasplet se tek nazire.

Gromovi su osigurali četvrto mjesto u skupini C, posljednje koje vodi u osminu finala. Iz EHF-a je stigla odluka o raspodjeli bodova iz utakmica koje nisu odigrane prema kojoj bi u našoj skupini dva boda upisao Magdeburg, a četiri moskovski CSKA. U slučaju pobjede nad Montpellierom u utorak, RK NEXE bi preskočio Francuze i popeo se na treće mjesto. U osmini finala Našičani se križaju s grupom D gdje je vodeći Rhein Neckar Löwen, tako da će u slučaju da ostanu četvrti za prolazak u četvrtfinale morati biti bolji od super moćnog Bundesligaša. Pobjedom u Francuskoj, mogući protivnici NEXE-a u osmini finala bit će danski GOG ili švicarski Kadetten Schaffhausen, ekipa koja je izbacila Gromove iz Kupa EHF 2009. godine u 3. kolu.

 

Kako će se rasplesti čitava situacija doznat ćemo u utorak navečer, a do tada se okrećemo našoj ekipi koja odrađuje posljednje treninge uoči polaska na jug Francuske.

Pročitajte još

Učitavanje...