U Osijek stiže najmoderniji način testiranja na koronavirus

Osječko – baranjska županija trenutno broji 32 osobe zaražene koronavirusom. Zbog sve većeg broja oboljelih od petka se u Osijeku obavljaju testiranja na koronavirus u Zavodu za javno zdravstvo što je znatno olakšalo rad KBC-u Osijek i Općoj županijskoj bolnici u Našicama. U prosjeku se obavi oko 60 testiranja na dan.

No, na jučerašnjoj konferenciji županijskog Stožera civilne zaštite Osječko – baranjske županije najavljeno je kako se pokreće mobilni tim koji će uzimati uzorke za testiranja na koronavirus na adresama građana. Prema riječima dr. Karla Kožula, voditelja Epidemiološke službe, pokrenut će se mobilni tim za uzimanje uzoraka na terenu. Mobilni tim će izlaziti na poziv liječnika iz korona ambulante koji će se savjetovati s epidemiološkom službom. Pacijent će izaći u opremljen kombi gdje će mu se uzeti uzorak koje se zatim nosi u Zavod za javno zdravstvo na testiranje.

Tako će mobilni tim zamijeniti Hitnu pomoć te će se izbjeći situacija da se ide po pacijenta i vozi u bolnicu i zaglušuje sama klinika za infektivne bolesti. Voditelj Epidemiološke službe rekao je kako je to jedan od najmodernijih načina uzimanja uzoraka koji se provodi u Americi te će im jako olakšati posao.

Pročitajte još