Postavljanje krunice u gradovima diljem Hrvatske

Postavljanje krunice u gradovima diljem Hrvatske

Postavljanje krunice u gradovima diljem Hrvatske

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEU organizaciji Udruge veterana 7. gardijske brigade Puma i Motokluba “Četvrta gardijska” po čitavoj Hrvatskoj organiziraju moto karavanu u kojoj predstavnici postavljaju krunice. Ove godine to je brojka 27 jer toliko je i godina prošlo koliko ove brigade slave.

U Našicama su ih dočekali dečki iz MK Racing Našice te predstavnici Grada Našica gradonačelnik Josip Miletić kao i predsjednik Mjesnog odbora Grada Našica i vijećnik Josip Matek.

Nekoliko riječi o samoj karavani rekao je i jedan od glavnih organizatora karavane Zlatko Borojević.

Postavljanje krunice u gradovima diljem Hrvatske

“Kada smo kretali u rat, kretali smo s molitvom i krunicom oko vrata. To svi znaju i to je siguirno simbol branitelja. Na ideju o ovome smo došli prije pet godina da obiđemo Hrvatsku u sklopu brnaitelja pa je to bilo po nama najprirodnije na ovaj način. Koliko je godina proslave naše brigade toliko bi krunica bilo postavljeno te godine. Prije je to naravno manje trajalo, dakle 4 dana, a sada nam je za sve potrebno skoro duplo više. U Našice smo došli prije nekoliko godina i nakon upoznavanja s predstavnicima MK Racing Iz Našica odlučili smo i Našice uvrstiti u broj gradova u kojima postavljamo krunice. Ove krunice su unikatne i rade se samo za nas. Karavani nikada nije poznat početak, ali se uvijek mora završiti na godišnjicu naše brigade 28.04. Na ove načine ujedinjuje sve branitelje vjerujem kako će se to iz godine u godinu povećavati.

Predsjendk MK Racing Siniša Granat izrazio je veliko zadovoljstvo što je i njihov klub uključen u ovu akciju i ovaj veliki projekta.

“Vjerujem kako će ovo sve nastaviti se odvijati i dalje i ovom prilikom moram se zahvaliti na ogromnoj potpori Grada Našica i svim našim članovima i simpatizerima koji dođu te nas poprate u ovome što činimo.”

Postavljanje krunice u gradovima diljem Hrvatske

Za kraj nekoliko riječi rekao je i gradonačelnik Grada Našica Josip Miletić koji je ispred spomenika Uskrsla Hrvatska zajedno s predstavnicima udruge i sudionicima karavane kao i predsjednikom Josipom Matekom upalio svijeće za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu.

“Ova inicijativa je vezana prvenstveno za naše branitelje, a onda i za drage motoriste. Ovo je stvarno jedna lijepa priča u kojoj se sječamo svih onih koji su svoje živote dali za stvaranje naše domovine. Isto tako posebno zahvaljujem našem Moto klubu Racing iz Našica koji su kao kvalitetni domaćini i ove godine ugostili naše prijatelje iz Splita. Želim svima puno uspjeha na putovanju dalje prema Vukovaru te da se vidimo dogodine u našim Našicama.”

Na kraju svi su se zajedno pomolili kod spomen – obilježja Uskrsla Hrvatska, dok je molitvu vodio našički župnik fra Zoran Bibić.

[aigpl-gallery id=”19732″]

Pročitajte još