U našičkoj srednjoj školi učenici razvijaju govorničke vještine

Poznato je da su javni nastupi postali sastavni dio poslovnog svijeta te da bi kvalitetno predstavili sebe i svoju tvrtku moramo dobro ovladati prezentacijskim i govorničkim vještinama. I najzanimljivija tema, ukoliko nije prezentirana na pravi način, može doživjeti neuspjeh. Svaki poslovni čovjek koji želi biti uspješan u obavljanju svojih zadataka, mora naučiti kako izreći svoju misao, stajalište i poruku. Smatra se da je strah od javnog nastupa jedan od najjačih ljudskih strahova, prisutan kod gotovo 70% populacije!

Trening javnog nastupa

U Srednjoj školi Isidora Kršnjavoga na nastavi iz predmeta Komunikacijsko prezentacijske vještine, učenici trećeg razreda ekonomske struke uče kako se osloboditi tog straha, kako uvjerljivo održati govor, kako privući pozornost publike i ostvariti svoj cilj. Kako bi ovladali retoričkim vještinama, svaki je učenik trebao održati javni nastup u trajanju od tri minute i uvjeriti publiku u svoje stavove vezane za određenu temu. Učenici su pokazali da su vješti govornici i da iza tog rezultata stoji puno vježbanja i pripremnog rada.

Borna Bela uvjerljiv, samopouzdani govornik s pravim vještinama izlaganja

S obzirom da je Borna Bela izdvojen kao jedan poseban učenik i poseban govornik, uz to on je ambasador junior Europskog parlamenta, ali i učenik s oštećenjem vida, tema njegovog javnog govora bila je Uvođenje eura – pozitivna ili negativna odluka? Naglasio je sve dobre, ali i loše strane eura kao valute, posebno sa stajališta osoba čiji je vid oštećen i koje se moraju osloniti na osjetilo opipa kako bi mogli razlikovati eurokovanice i novčanice.

 

Pročitajte još