U našičkoj srednjoj školi obilježen Dan dobrovoljnih darivatelja krvi

Na inicijativu profesorice Željke Horvat, mladi Crvenog križa Našice održali su tribinu o dobrovoljnom darivanju krvi za učenike završnih razreda u obje smjene. Nakon kratkog edukativnog izlaganja Laure Kanis i Dorijana Lamota o darivanju krvi, čemu ona služi, tko i kada može dati krv, uslijedili su govori o osobnim iskustvima dvoje višestrukih darivatelja krvi.

Iskustva višestrukih darivatelja krvi

O svom iskustvu, cilju i motivaciji kao višestruki darivatelji krvi, srednjoškolcima su se obratili Zdenka Rigo (101 darovana doza) i Stjepan Mravlinčić (125 darovanih doza).

Oboje su pričali o svojim početcima, kako su nastavili, što za njih znači darivanje krvi i koja je važnost darivanja krvi. Zdenka Rigo pročitala je pjesmu koju je napisala o darivanju krvi, a Stjepan Mravlinčić je učenicima pokazao i priznanje koje mu je jučer zasluženo uručeno.

>> Odana priznanja višestrukim dobrovoljnim darivateljima krvi

Nakon njih, o svojim prvim davanjima pričale su i dvije učenice. Govornici Zdenka Rigo, Stjepan Mravlinčić te profesorica Željka Horvat od mladih Crvenog križa Našice dobili su mali poklon za svoj rad na promidžbi dobrovoljnog darivanja krvi. Prigodni pokloni uručeni su i profesoricama Željki Pajnić, Lidiji Kovačević te učenicama 2. razreda Stefani, Rajni, Tei, Liberti i Luciji za rad na digitalnoj knjizi “Dan dobrovoljnih darivatelja krvi u RH”.

Digitalna knjiga “Dan dobrovoljnih darivatelja krvi u RH”

Pročitajte i poslušajte:

>> Dan dobrovoljnih darivatelja krvi u RH

Pročitajte još