Našice – Pojačane mjere u prometu

U srijedu, 12. rujna, moto skupina Odjela za sigurnost cestovnog prometa ove PU provela je na području Našica pojačane mjere u prometu. Tijekom provedenih pojačanih

Jučler je moto skupina Odjela za sigurnost cestovnog prometa ove PU provela je na području Našica pojačane mjere u prometu. Tijekom provedenih pojačanih mjera utvrđena su ukupno 82 prekršaja, od čega se 18 odnosi se na prekršaj prisutnosti alkohola u krvi vozača, 9 vozača zatečeno je da upravlja neregistriranim vozilom odnosno vozilom kojem je istekla važnost prometne dozvole, 10 vozača upravljalo je vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, 14 vozača za vrijeme vožnje nije koristilo sigurnosni pojas, dok  8 vozača mopeda/motocikla za vrijeme vožnje nije koristilo zaštitnu kacigu ili su koristili zaštitnu kacigu koja nije homologirana te je utvrđeno i 23 ostala prekršaja. Tijekom provedbe pojačanih mjera iz prometa isključeno je 36 vozača i 9 vozila. Za istaknuti je kako je kod 3 vozača osobnog automobila 2 vozača mopeda te 11 vozača bicikala utvrđena prisutnost alkohola u krvi.

S najvećom koncentracijom alkohola (2,21 g/kg) u17 sati u Našicama, zatečen je 37-godišnji biciklist iz Beljevine.  Isti je do sada zatečen u činjenju 6 prometnih prekršaja, od čega mu je ovo 2 put da je zatečen pod utjecajem alkohola.

Pročitajte još