U Našicama ukrao alat i alkoholna pića

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske u vremenu od 16. rujna do 15. listopada, u Našicama, nepoznati počinitelj je iz podrumskih prostorija u stambenim zgradama ukrao razni alat, vlasništvo 50-godišnjeg hrvatskog državljanina te alkoholna pića, vlasništvo 45-godišnjeg hrvatskog državljanina. Vlasnicima je počinjena materijalna šteta u iznosu oko 4 500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće te nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Ukrao novčanik

Jučer, 20.listopada, u Osijeku, nepoznati počinitelj je iskoristio zauzetost vlasnice kupnjom, 35-godišnje hrvatske državljanke, te na prodajnom mjestu kioska ukrao novčanik s dokumentima. Vlasnici je počinjena materijalna šteta u iznosu oko par stotina kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće te nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Prevaren za građevinski materijal

Krajem mjeseca lipnja ove godine, u Uglješu, 25-godišnji hrvatski državljanin sklopio je dogovor za izvođenje građevinskih radova i nabavu građevinskih materijala te platio predujam 32-godišnjem hrvatskom državljaninom. Nakon dogovora, 32-godišnjak je prekinuo daljnju komunikaciju te nije ispuno dogovor niti vratio predujam. Vlasniku je počinjena materijalna šteta u iznosu oko 2 500 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi kaznenu prijavu.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko–baranjske evidentirano je 7 prometnih nesreća, gdje je u 2 prometne nesreće 1 osoba lako tjelesno ozlijeđena, a 1 osoba teško tjelesno ozlijeđena. Preostalih 5 prometnih nesreća su za posljedicu imale materijalnu štetu. Na području Đakova dogodilo se tri prometne nesreće, na području Osijeka dvije, a na području Belog Manastira i Belišća po jedna prometna nesreća.

Jučer, 20. listopada, na području Policijske uprave osječko-baranjske u nadzoru prometa evidentirana su 6 vozača (5 osobnog automobila i 1 biciklist) koji su bili pod utjecajem alkohola. Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 21,40 sati, u Našicama, kada je nadzoru prometa zaustavljen biciklist 55-godišnji hrvatski državljanin iz Čepina. Alkotestiranjem mu je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 1,88 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

U 16,15 sati, na autocesti A5 kod odmorišta Beketinci, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 21-godišnji hrvatski državljanin iz Zagreba, koji je upravljao automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije, te se odbio podvrći ispitivanju na prisutnost droga u organizmu. Vozač za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas, kod sebe nije imao važeću vozačku dozvolu te je uhićen sukladno Prekršajnom zakonu. Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 41 300 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Dana 22. listopada 2021. godine, u vremenu od 16 do 22 sata, na području cijele Policijske uprave osječko – baranjske provesti će se pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja vozača bicikla.

Pročitajte još