U požaru izgorio osobni automobil

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske noćas, 16. rujna, oko 1,35 sati, na cesti Piškorevci – Novi Perkovci, tijekom vožnje došlo je do zapaljenja osobnog automobila s kojim je upravljao 28-godišnji državljanin republike njemačke. Osobni automobil je u požaru u potpunosti izgorio. Požar su ugasili vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đakovo, a u požaru nije bilo ozlijeđenih osoba. Očevidom će se utvrditi uzrok nastanka požara i materijalna šteta. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi izvješće o događaju.

Ukrali novčanike s novcem i dokumentima

U četvrtak, 2. rujna, u popodnevnim satima, u Osijeku, nepoznati počinitelj je u trgovačkom centru ukrao novčanik s novcem i dokumentima vlasništvo 62-godišnjeg hrvatskog državljanina. Vlasniku je počinjena materijalna šteta oko 5000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

U utorak 7. rujna, u Bilju, nepoznati počinitelj je iz parkiranog osobnog automobila ukrao novčanik s novcem i dokumentima vlasništvo 60-godišnjeg hrvatskog državljanina. Vlasniku je počinjena materijalna šteta oko 20000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Kako bi smanjili mogućnost ovih kaznenih djela, vlasnicima automobila policija savjetuje:

  • Torbice, mobitele, putne torbe i druge predmete ne ostavljajte na vidljivom mjestu (sjedalima, policama vozila) – ovako ostavljeni predmeti dobar su mamac i privlače poglede kradljivaca, a materijalna šteta koja će nastati može biti veća od vrijednosti ovih stvari;
  • Zlatni nakit, novac, foto i video oprema, prijenosna računala, torbice – mjesto im nije u vozilima i česti su predmeti krađe iz vozila;
  • Dokumente vozila ne ostavljajte u vozilu;
  • Prtljagu stavljate u vozilo neposredno prije putovanja;
  • Zaključajte vozilo kada ga ostavljate – čak i za kratko vrijeme vašeg odsustva (odlazak na kiosk, trgovinu, dječji vrtić) kradljivac može iskoristiti za krađu;
  • Zatvorite sva vrata i prozorska stakla, ne ostavljajte ih poluotvorenima;
  • Zatvorite i zaključajte poklopce spremnika za gorivo i prtljažnika;
  • Ne ostavljajte ključeve u vozilu bez nadzora;
  • Ako imate mogućnost, izvadite audio i video opremu iz vozila;
  • Uključite alarmni uređaj, ukoliko je ugrađen u vozilo.

Prometne nesreće i ostali događaji u prometu

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća, gdje je u jednoj prometnoj nesreći jedna osoba smrtno stradala te jedna osoba lako tjelesno ozlijeđena. Preostalih osam prometnih nesreća za posljedicu su imale materijalnu štetu.

Na području Osijeka dogodile su se tri prometne nesreće, po dvije prometne nesreće na području Belog Manastira i Đakova te jedna na području Donjeg Miholjca.

Jučer, 15. rujna, na području Policijske uprave osječko – baranjske u nadzoru prometa evidentirano je 5 vozača (3 vozača osobnog automobila i 2 vozača bicikla) koji su bili pod utjecajem alkohola.

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u 10,40 sati, u Petrijevcima, kada je u nadzoru prometa zaustavljen biciklist 50-godišnji hrvatski državljanin iz Petrijevaca te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 2,71 grama po kilogramu. Za počinjeni prekršaj predviđena je novčana kazna u iznosu od 500 kuna.

U 16,40 sati, u Veliškovcima, u nadzoru prometa zaustavljen je vozač osobnog automobila 70-godišnji hrvatski državljanin iz Črnkovaca. Vozaču je evidentirana prisutnost alkohola u krvi od 2,14 grama po kilogramu te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još