U Našicama ponovno krađa bicikla

Kako doznajemo iz PU osječko – baranjske početkom ovog mjeseca, u Našicama, iz hodnika stambene zgrade nepoznati počinitelj ukrao je bicikl čime je 30-godišnjeg vlasnika oštetio za oko 1.800,00 kuna. Policijski službenici intenzivno tragaju za počiniteljem. Protiv nepoznatog kradljivaca slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.  Policija podsjeća kako se unatrag mjesec dana u Našicama dogodilo više krađa bicikala i to posebice tijekom dana.


Lopovi u pravilu vrebaju nezaštićene bicikle koje nakon krađe prodaju u dijelovima ili kao kompletno vozilo te savjetujemo građanima:

  • Zapišite serijski broj svojeg bicikla čim ga kupite.
  • Fotografirajte bicikl i sačuvajte račun.
  • Napravite svoju oznaku na biciklu, tako da je možete prepoznati.
  • Nikada ne ostavljajte bicikl nevezan, niti u nezaključanim zajedničkim prostorijama, stubištima, dvorištu i slično.
  • Vežite svoj bicikl uz nešto što je dovoljno čvrsto.
  • Koristite kombinaciju zaštite, jer je tako za krađu potrebno više vremena.
  • Ako imate bravu na žbicama, zaključajte ju.
  • Koristite dovoljno dugu spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom.
  • Ne koristite nekvalitetne i jeftine lance i lokote.
  • Postoje i brave za blokiranje kotača i alarm osjetljiv na vibraciju.

Također ne ostavljajte bicikl bez nadzora na vidljivim i lako dostupnim mjestima, posebno noću i ne zaboravite razgovarati sa svojom djecom o ovom problemu i uputite ih na odgovorno ponašanje prema njihovu biciklu.

Prevario ga prodavač električnog skutera

Početkom travnja ove godine, putem aplikacije Messenger 58-godišnjak je stupio u kontakt s nepoznatom osobom koja je oglasila prodaju električnog skutera. Prilikom dogovaranja kupovine 58-godišnjak je prevarantu proslijedio svoje podatke i sve podatke svoje bankovne kartice. Nakon dostavljenih podataka prevarant mu je s računa skinuo 750,00 kuna. Policija traga za prevarantom.

Policija podsjeća da su ovakve računalne prijevare putem interneta postale učestale. Često se događa da se prevaranti javljaju kupcima, a i prodavačima putem mobilnih aplikacija tražeći ih podatke njihovih bankovnih kartica. Također upozoravaju građane da nikad ne dijele ili upisuju CVC/CVV broj niti autoriziraju transakciju jer za uplatu na vaš račun dovoljno je proslijediti IBAN broj.

Ako vam kupac šalje bilo kakvu poveznicu uvijek ju dobro provjerite iako se na prvi pogled često čini kao prava u većini slučajeva bude prijevara. Ne morate nigdje klikom potvrditi svoj broj računa i podatke s kartice kako bi vama bila izvršena uplata. Osobne podatke i podatke bankovne kartice (ime i prezime, trajanje kartice, CVC/CVV) upisujete samo ako vi kupujete i to samo na provjerenim stranicama banke ili pružatelja usluge plaćanja.

U nadzoru prometa zaustavljen vozač s 1,78 promila alkohola

Jučer, na području Policijske uprave osječko – baranjske, zaustavljena su dva vozača osobnih automobila pod utjecajem alkohola. Noćas, oko 00,45 sati, u Osijeku u Biševskoj ulici u nadzoru prometa po policijskim službenicima zaustavljen je 45-godišnjak iz Tenja. Evidentirana mu je koncentracija od 1,78 promila alkohola u krvi. Za počinjeni prekršaj predviđena je je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

Prometne nesreće i jučer bez alkohola

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirane su tri prometne nesreće u kojima je nastala materijalna šteta. Po jedna prometna nesreća se dogodila na području Osijeka, Belog Manastira i Đakova.

Stric pivo

Pročitajte još