Održana kreativna radionica za djecu u knjižnici u Našicama

kreativna1
kreativna1

Povodom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige, u Hrvatskoj narodnoj knjižnici i čitaonici Našice jučer je održana kreativna radionica „Stvaram, učim, igram se“ za djecu koju je održala odgajateljica Valentina Stanković Dervić.

Na samom početku radionice, ispričala im je i odglumila priču o Ježici koja je išla na frizuru. Nakon priče, djeca su od lišća lijepila i sastavljala na papire životinjske likove iz priče, nakon čega je uslijedila izrada malenih ježića od plastelina i plastičnih slamčica. Osim toga, djeca su slamčicama mogli odigrati zanimljivu igru. Puhanjem kroz slamčicu, odgurivali su malenu lopticu s početka staze napravljene od plastelina do krajnjeg cilja, jabučice.

Djeca su uživala izrađujući životinjske likove, a neki od njih su na kraju i sami ispričali cijeloj grupi priču ispričanu na početku.

kreativna2

Radionica je održana u sklopu projekta „Volonterska platforma „STAV Našice – Standardizacija temelja anticipativnog volonterstva Našica“ u suradnji s Centrom za lokalne inicijative i poduzetništvo Našice. Na radionici je sudjelovalo sedmero djece.

Ravnateljica Silvija Šokić zahvalila se odgojiteljici Valentini i najavila kako će se ova izvrsna suradnja i dalje nastaviti. Radionice su za svu djecu besplatne, a uvjet je da moraju biti članovi Knjižnice. Održavat će se jednom mjesečno, broj mjesta je ograničen, a prijaviti se mogu svakim danom u Knjižnici od 7.00-19.00 sati.

Pročitajte još