U Našicama održan festival nogometa

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAMEU petak, 27. rujna u dvorani OŠ Kralja Tomislava u Našicama održan je festival nogometa. Naime, u organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza i uz pomoć županijskog nogometnog saveza te u suradnji s OŠ Kralja Tomislava i nogometnim klubom Našk iz Našica održan je Grassroots dan nogometa. Ovaj festival, koji je okupio 80-ak učenika trećih i četvrtih razreda, je nastavak HNS-ovog projekta čiji je cilj uključiti učenike nižih razreda u dodatne sportske aktivnosti, ostvariti suradnju i povezivati škole s lokalnim nogometnim klubovima te razvoj i promidžba grassroots nogometa – „Nogometa za sve“.

Na početku festivala prisutne je pozdravio Danijel Šundalić, regionalni koordinator HNS-a, koji je predstavio projekt i izrazio veliko zadovoljstvo organizacijom i brojem učenika koji sudjeluju te nadu da će se što više njih uključiti u aktivnosti lokalnih nogometnih klubova. Također, veseli ga velik broj djevojčica, što predstavlja jedan veliki cilj ovog projekta. Nakon njega, učitelj tzk-a Marko Žigić je učenicima objasnio što ih očekuje u pokaznom treningu koji je za njih osmislio. Obzirom da se 29. rujna obilježava Svjetski dan srca, iskoristio je priliku da objasni učenicima koliko je redovita fizička aktivnost i zdrava prehrana bitna za zdravlje srca te organizam u cijelosti.

Također, kao gosta ove priredbe pozvao je U-19 reprezentativca Hrvatske te člana talijanske Fiorentine, mladog Tonija Fruka koji je i sam bio učenik ove škole te je svoje prve nogometne korake napravio baš u našičkom nogometnom klubu. Toni je učenicima opisao svoj nogometni put te im svima objasnio kako se sa mnogo truda, rada i zalaganja može jako puno postići.

Nakon toga se krenulo s treningom. Učitelj Marko Žigić je s trenerima omladinske škole NK Naška, Hrvojem Hečimovićem, Arsenom Ivančićem i Marinom Vučemilovićem osmislio i proveo pokazni trening sa školom trčanja te osnovama nogometne tehnike, a našlo se i mjesta za zanimljive štafetne igrice u kojima su učenici uživali. Na kraju su međusobno odigrali po dva poluvremena nogometne igre, što je izazvalo ogromno oduševljenje te u djeci pobudilo natjecateljski duh.

 

Foto: Josip Ledinščak

Pročitajte još

Učitavanje...