U četvrtak sunčano i vruće – Vrijeme bez znatnije promjene

Na podjednaku vrućinu valja nam se prilagoditi i u nastavku tjedna, do kada će se nad Hrvatskom i dalje zadržavati topao zrak. Tako će u petak još biti većinom suho i sunčano, a za vikend oblačnije, uz veliku vjerojatnost za lokalne pljuskove i grmljavinu.

Jutarnja temperatura zraka ovog četvrtka u Našicama bila je 25 °C, a dnevna će i dalje biti visoka – oko 35 °C. Sunčano, u unutrašnjosti povremeno uz malo oblaka te vruće. Vjetar uglavnom slab, poslijepodne na kopnu mjestimice umjeren zapadni i jugozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka od 17 do 22 °C. Najviša dnevna od 30 do 35 °C.

Slično kao i prethodnih dana biometeorološke prilike će biti uglavnom nepovoljne. Nakon tople noći, danju će se mnogi meteoropati i kronični bolesnici žaliti na umor, manjak koncentracije i razdražljivost. Pojačane tegobe mogu osjećati i srčani bolesnici, osobito na istoku zemlje i uz Jadran. Savjetuje se izbjegavanje napora u najtoplijem dijelu dana, redovito uzimanje terapije. Uz laganu prehranu i dovoljno tekućine, potrebno je zaštititi se od štetnog UV zračenja, osobito između 10 i 17 sati.

Pročitajte još