U Breziku održan prvi Memorijalni boćarski turnir „Marijan Vulić – Jukan”

 

Na terenima Boćarskog kluba Brezik jučer je održan prvi Memorijalni turnir u boćanju „Marijan Vulić – Jukan”, u čast dugogodišnjeg igrača i jednog od osnivača Boćarskog kluba Brezik, koji nas je prerano napustio. Turnir je okupio osam ekipa, a prije početka natjecanja, predstavnici su zapalili svijeće na njegovom grobu.

Sudionike i posjetitelje pozdravili su predsjednik Boćarskog kluba Grga Vulić, predsjednik Sportske zajednice Grada Našica Nikola Antolović te direktorica Turističke zajednice Ines Resler, koja je i službeno otvorila turnir. Također, turnir je podržao i gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Ovaj memorijalni turnir u boćanju u Breziku izuzetno je vrijedan događaj jer odaje počast Marijanu Vuliću, jednom od osnivača Boćarskog kluba Brezik. Ovaj turnir se već godinama održava, ali ove godine prvi put u njegovu čast. Brezik je doista mjesto ispunjeno sportskim duhom, prepoznatljivo po nogometnom i boćarskom klubu koji okupljaju mnogo mladih. Grad Našice u potpunosti podržava ovakve inicijative i osigurat ćemo svu potrebnu podršku za njihovo održavanje i razvoj.” – izjavio je gradonačelnik Kašuba.”

Pobjednički pehar i prvo mjesto osvojila je ekipa BK Tihaljina iz Osijeka, koja je u finalu pobijedila momčad BK Brezik I. U borbi za treće mjesto, ekipa BK Wels bila je bolja od ekipe Caffe bar The Best. Petar Škiljić iz BK Dalmatinac Bukvik bio je najbolji u disciplini preciznog izbijanja balina dok je u disciplini preciznog valjanja titulu osvojio Željko Gabelica iz pobjedničke ekipe. Pehare, medalje i priznanja uručio je Grga Vulić, sin Marijana Vulića, u čiju čast se turnir održao.

Foto: A Koš

Pročitajte još