Tradicionalno ocjenjivanje vina u Feričancima

Tradicionalno ocjenjivanje vina u Feričancima

Tradicionalno ocjenjivanje vina u Feričancima

U Feričancima je održano ocjenjivanje vina u organizaciji Udruga vinogradara, vinara i voćara Feričanci i Feravina u Starom podrumu. Na ocjenjivanje je pristiglo 33 uzoraka vina, proizvođača iz Feričanaca, Našica, Gazija, Valenovca, Zoljana, Lista i Crkvara. Pobjednika se na ovom ocjenjivanju biralo iz tri kategorije Najbolje bijelo vino, Najbolje crno vino i Najbolje rose vino. Nakon kušanja podijeljeno je 8 zlatnih odličja, 17 srebrnih i 3 brončana odličja.

Kao najbolje crno vino, Frankovka, s prikupljenim bodovima od 18,70 proglašeno je vino Predraga Čuića iz Našica, berba 2018, a zlato u ovoj kategoriji osvojili su i Katavić Zvonko iz Zoljana, OPG Liović iz Feričanaca za svoj Cabernet Sauvignon (2018.) te Špehar Željko iz Feričanaca za svoj cuvée (cs 85% FR 25%) također iz 2018. godine.

U kategoriji rose vina za šampiona na ovogodišnjem ocjenjivanju izabran je Bilandžić Zdenko iz Feričanaca sa svojim Rose vinom iz prošle godine koje je prikupilo visokih 19,13 bodova, zlato u istoj kategoriji osvojio je i Hajba Kazimir iz Feričanaca sa ukupnim brojem bodova 18,53. Nešto manje bodova u ovoj kategoriji prikupio je i već nagrađeni Katavić Zvonko iz Zoljana, koji je u sve tri kategorije odnio po jednu zlatnu medalju. Zvonkova Graševina iz 2018., sa 18,40 bodova, proglašena je i za najbolje ocijenjeno bijelo vino te je jedino u ovoj kategoriji osvojilo zlatnu medalju. Stoga se može reći da su najviše pažnje na ovom ocjenjivanju plijenila vina ovog poznatog vinara iz Zoljana.

Pročitajte još