Kako izgubiti i do 9 kilograma u samo 2 tjedna?

Ukoliko želite izgubiti do čak 9 kilograma u samo 14 dana, možda je ova dijeta idealan izbor za vas. U ovoj dijeti konzumacija alkohola je strogo zabranjena, nema efekta povratka izgubljenih kilograma a za vrijeme trajanja dijete savjetuje se unos barem 2 litre tekućine dnevno, piše Mamin kutak.

Jelovnik za dijetu 9 kg (7 dana)

Ponedjeljkom za doručak je na rasporedu šalica crne kave bez šećera. Za ručak uzmite dva kuhana jaja te neograničenu količinu špinata kuhanog u slanoj vodi. Za večeru su tri komada goveđeg mesa sa žara (ukupno do 250g) i neograničena količina zelene salata (koju smijete začiniti sa octom, limunom i soli).

Utorkom za doručak imate šalicu crne kave bez šećera te jedno malo pecivo (kao npr. žemlja). Za ručak si pripremite jedan odrezak sa žara do 250g, zelenu salatu u neograničenim količina te voće po želji. Na kraju dana za večeru imate kuhanu šunku u neograničenim količinama.

Doručak srijedom čini šalica crne kave bez šećera i jedno malo pecivo (npr. žemlja). Za ručak na rasporedu su dva kuhana jaja, zelena salata u neograničenim količinama te jedna rajčica. Za zadnji obrok u danu imate kuhanu šunku i zelenu salatu, oboje u neograničenim količinama.

Četvrtkom za prvi obrok u danu je šalica crne kave bez šećera i jedno malo pecivo (npr. žemlja). Za ručak pripremite jedno kuhano jaje, jednu kuhanu mrkvu ili repu te 10 dkg svježeg sira. Za večeru su voće i neograničene količine jogurta.

Petkom za doručak imate šalicu crne kave bez šećera te naribanu svježu mrkvu ili repu s limunom. Za ručak na rasporedu je kuhana riba i jedna rajčica. Za zadnji obrok uzmite jedan odrezak sa žara do 250g i zelenu salatu u neograničenim količinama.

Za prvi dan vikenda doručak se sastoji od šalice crne kave bez šećera i jednog malog peciva (npr. žemlja). Za ručak je piletina sa žara a za večeru dva kuhana jaja i jedna svježa mrkva ili repa.

U nedjelju za doručak uzmite šalicu čaja s limunom bez šećera. Za ručak imate jedan odrezak sa žara (ili pečen na 1-2 žličice ulja), salatu po izboru a za desert voće po izboru.

Za zadnji obrok ovaj tjedan izaberite jednu od prethodnih večera s ovog jelovnika.

Drugi tjedan ponavljate isti jelovnik iz prvog tjedna a ukoliko mislite ponoviti dijetu, obavezna je pauza od barem 2 tjedna. Dijeta 9 kg namijenjena je samo zdravim osobama a tijekom dijete preporučuje se dodatno uzimanje vitamina.

Foto: freepik

Stric pivo

Pročitajte još