Tradicionalni sajam vježbeničkih tvrtki izvrsno posjećen unatoč lošem vremenu

Na Trgu dr. Franje Tuđmana u Našicama održan je još jedan javni sajam Vježbeničkih tvrtki, u organizaciji Srednje škole Isidora Kršnjavoga, koji ima uspješnu dugogodišnju tradiciju poticanja poduzetništva, a krajnji cilj je široj javnosti prezentirati aktivan rad maturanata.

Za razvoj Grada Našica ključni su mladi

Gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba otvorio je sajam i okupljenim maturantima poželio puno sreće u daljnjem školovanju i ulasku svijet radne snage. Grad Našice, grad je obrazovanja, industrije i obrtnika, a ovaj sajam potkrepljuje da će se grad i dalje razvijati u tom smjeru. Nakon obilaska svih štandova, gradonačelnik je zahvalio svim učenicima na promociji školstva, jer na ovakav način osnovnoškolcima direktno prezentiraju zanimanja, a posebno deficitarna.

„Bila mi je čast otvoriti sajam vježbeničkih tvrtki u sklopu organizacije Srednje škole Isidora Kršnjavoga u Našicama, moram se zahvaliti na promicanju naše dugogodišnje tradicije školstva. Danas je naglasak na budućnost i mlade, na novim idejama, a vrata Grada su im otvorena za suradnju. Maturanti sada ulaze u jedan realni sektor i želimo ih uputiti u život, ali težiti da ostanu u Našicama, jer je to grad za mlade i buduće naraštaje. Također, ono najbitnije, sve se više potiče se radna atmosfera jer Našice su mali grad brojnih obrtničkih djelatnosti s mikro, makro te velikim gospodarskim djelatnikom Nexe d.d. koji je naša perjanica kao i Industrijska zona.” – izjavio je Krešimir Kašuba te napomenuo da su u Našicama ulaganja na zavidnom nivou, ali velika je potražnja za stručnom radnom snagom.

Prezentacija zanimanja i rada učenika

Pohvale profesorima i vrijednim učenicima uputio je i ravnatelj Željko Filjak koji ističe da je ovo kruna svih događanja u školi. Dodao je da se praktičnim radom i suradnjom sa poslovnim subjektima potiče mlade u osnivanje obrta i općenito prezentira poduzetništvo.

„Zahvaljujući izvrsnoj suradnji s našim Gradom ovim Sajmom nastojimo prezentirati zanimanja i rad učenika naše srednje škole. Vježbenička tvrtka započela je kao izborni, a ubrzo postala obavezni predmet kojim se žele objediniti sve vještine koje su učenici naučili kroz različite predmete. Također, putem ovog Sajma učenicima osnovnih škola će se približiti srednja škola, odnosno imat će priliku vidjeti na praktičnim primjerima što znači biti učenik ekonomske škole. Zaista velika zahvala Gradu Našicama koji nas je podržao u realizaciji ovog projekta, a hvala i učenicima koji su se odlučili na ovakav oblik rada.” – izjavio je ravnatelj Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice Željko Filjak.

Galeriju fotografija možete vidjeti na ovoj poveznici.

Pročitajte još