Tradicionalni Antunovski piknik našičkih planinara

Planinarsko društvo “Krndija” Našice danas je ostvario dugogodišnji san – svečano su otvorili planinarsku kuću u Londžici, mjestu blizu Našica koje odlikuje prekrasna priroda i nekoliko planinarskih staza. Nju je otvorio Otmar Tosenberger, predsjednik udruge Slavonski planinar, a ovu svečanost je uveličao i puhački orkestar Gradske glazbe Našice.

Lijepo vrijeme je poslužilo da našički planinari organiziraju Antunovski piknik, 29. po redu, s prijateljskim planinarskim društvima od kojih je njih 17 bilo na svečanom otvaranju doma kao i predsjednik Sportske zajednice Grada Našica Nikola Antolović te Ines Toth, predstavnica Grada.

Požar ih je vratio na početak

Prema riječima predsjednika PD “Krndija” Vladimira Paljevića put do ovog značajnog dana za ovo društvo bio je poprilično dug i mukotrpan.

“Nalazimo se u Londžici, odnosno na Marinović Brdu gdje se nalazi Planinarska kuća našeg Društva i nadamo se da će u skorije vrijeme doći u naše vlasništvo. Treba napomenutia kako je ona obavještajna točka Hrvatske gorske službe spašavanja. Od velike nam je važnosti ovaj objekt jer nam dolaze planinari iz cijele Hrvatske pa i šire. Trenutno uređujemo jednu veliku prostoriju u potkrovlju s 45 ležaja uz sanitarni čvor. Tako će mještani našičkog kraja imati jedno mjesto za druženje u, možemo slobodno reći, netaknutoj prirodi. Moram napomenuti kako sami obnavljamo ovaj dom uz pomoć donacija koje nam dolaze u vidu građevinskog materijala.” – izjavio je predsjednik Paljević koji je istaknuo kako je u jednom dijelu obnove došlo do požara koji im je uništio cjelokupni te ih je vratio na početak.

“Mislio sam da nećemo uspjeti u prvotnom naumu, ali vrijedne ruke i vrijedni ljudi uspjeli su nadvladati sve teškoće i danas se nalazimo u jednoj prekrasnoj planinarskom kući. I na kraju bih se zahvalio Gradu na dugogodišnjoj podršci i odličnoj suradnji.”

Pročitajte još