Tradicionalna humanitarna akcija Udruge privatnih šumoposjednika sa šireg našičkog područja

Udruga privatnih šuma vlasnika sa šireg područja Našica, Valpova, Đurđenovca, Koške Bizovca i drugih slavonskih naselja, nastavila je svoju tradicionalnu akciju darivanja drva za ogrjev tijekom zimskih mjeseci najpotrebitijima obiteljima s ovoga područja. Uoči zime osigurano je 260 kubičnih metara drva za 47 slavonskih obitelji u potrebi.

Prema riječima Hrvoja Vučinića, predstavnika donatora, u proteklih desetak godina Udruga novih – starih vlasnika s područja Slavonije u suradnji s ovdašnjim Caritasom uoči svake zime najpotrebitijima obiteljima donira vlastita drva za ogrjev.

„Upravo smo dovezli jednoj obitelji u potrebi s desetero djece 10 kubika ogrjevnog drveta. Sama ideja, odnosno akcija traje već desetak godina otkako su se novim – starim vlasnicima šume vratile u posjed. Udruga šumu vlasnika koju čine naši klijenti se odlučila svake godine donirati jednu veću količinu drvnog materijala u protuvrijednosti tridesetak tisuća eura. Ove godine se radi o 260 kubika za 47 obitelji prema naputku Caritasa i prema njihovim popisima, a ona se nalaze na području Našica, Motičine, Podgorača, Đurđenovca, Koške, Valpova, Bizovca.

Dakle, obitelji koje sudjeluju i koje su pokrenule ovu hvalevrijednu akciju su Adamovići, Pejačevići, Bogovići i Pereire te sama tvrtka Auric Forest koja je, također, odlučila donirati određenu količinu.” – izjavio je Vučinić naglasivši kako vlasnici šumskih resursa s ovog područja nastavljaju još jednu lijepu humanitarnu tradiciju. „Ova akcija traje već desetak godina i svaki put nastojimo da ti popisi budu ažurirani – nekad bude nešto više, a nekad malo manje obitelji.”

Humanitarna akcija začeta je na inicijativu samih obitelji šume vlasnika s ovog slavonskog područja

„Inicijativa je potekla djelomično od vlasnika, a djelomično od zaposlenika dok su odluku donijeli vlasnici kako oni najpotrebitiji ne bi oskudijevali makar s ogrjevom. Ova je akcija, praktički, postala tradicionalna i njome nastojimo socijalno djelovati u svome okruženju što je svakako za pozdraviti.” – rekao je Vučinić s uvjerenjem kako će ljudi koji su akciju pokrenuli u idućim je godinama i nastaviti.

Pročitajte još