Nositelj SDP-ove liste na izborima za Europski parlament Tonino Picula posjetio Našice

Povodom izbora za Europski parlament grad Našice je posjetio rekao je Tonino Picula, nositelj SDP-ove liste. Zajedno sa simpatizerima i istomišljenicima sastao se na popodnevnoj kavi kako bi predstavio program rada za sljedeći mandat.

„Drago mi je da sam došao ovdje u Našice, jer ako već govorimo o važnosti izlaska na izbore za Europski parlament treba posjetiti, prije svega, mjesta koja bi trebala imati najveću korist od onoga što Europska unija ovoga trenutka jest i što bi trebala biti. Svi veliki gradovi se ovoga trenutka nalaze korak, dva u prednosti ispred takozvanih malih sredina, digitalna revolucija, 4. industrijska revolucija teče, ali koristi od te revolucije od novih stilova života nisu ravnomjerno raspoređeni Europskom unijom. Upravo sredine kao što su Našice, koji imaju tradiciju i industrijske proizvodnje i jasan kulturni identitet bi morale moći uhvatiti korak sa nekim razvojnim procesima koji su karakteristični u posljednjih 15 godina.” – rekao je Tonino Picula, nositelj SDP-ove liste na izborima za Europski parlament.

Tonino je posjetom htio građane informirati o onom što je radio proteklih 6 godina kao zastupnik u Europskom parlamentu i najaviti što bi se sve moglo napraviti. Njihova ključna riječ u kampanji je „RAVNOPRAVNOST”, u obliku da građani osjete da su ravnopravni s građanima iz drugih zemalja, dugogodišnjih članica, ravnopravnost regija i obnova povjerenja u institucije i politiku.

„Htio bih poručiti žiteljima Našica da su ovo itekako bitni izbori budući da u Europskoj uniji naši zastupnici jako puno mogu učiniti i za Slavoniju i za Hrvatsku.” – rekao Domagoj Hajduković, saborski zastupnik SDP-a koji trenutno obnaša dužnost potpredsjednika Odbora za eurposke poslove i predsjednik SDP-a Osječko – baranjske županije.

„Zahvaljujem se i gospodinu Hajdukoviću i gospodinu Piculi što su prevalili dugi put kako bi došli ovdje. Ja vjerujem u SDP jer ovo je dokaz vjere, čovjek koji je nositelj liste došao u Našice jer je shvatio ovo područje jednako važnim, interesirao se za problematiku koja postoji ovdje, ponudi mogućnost rješenja.” – rekao je Samir Haj Barakat, predsjednik GO SDP Našice.

Zaključili su da Europske izbore svi zanemaruju, a vrlo su bitni i mogu se smatrati i lokalnim izborima jer utječu na sve.

Pročitajte još