Teške krađe provaljivanjem

Teške krađe provaljivanjem

Teške krađe provaljivanjem

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske između 11. i 15. ožujka nepoznati je počinitelj provalio u obiteljsku kuću u Kešincima iz koje je ukrao TV uređaj i DVD player pričinivši vlasniku materijalnu štetu od više tisuća kuna.

Nepoznati je počinitelj između 14. i 15. ožujka provalio u prostorije sportskog društva u Širokom Polju i ukrao alkoholna i bezalkoholna pića. Materijalna šteta cijeni se na više tisuća kuna.

Za nepoznatim počiniteljima se traga.

 

Požari

Oko podne, 15. ožujka u obiteljskoj kući u Radikovcima, prilikom loženja vatre u kaminu došlo je do zapaljenja dimnjaka uslijed čega se vatra proširila na izolaciju kuće, te je došlo do pucanja nekoliko salonit ploča kojima je prekriven krov. Materijalna šteta cijeni se nekoliko stotina kuna. Požar su ugasili pripadnici DVD-a Donji Miholjac.

Istog dana, u večernjim satima u Habjanovcima, iz još neutvrđenih razloga, došlo je do zapaljenja štaglja u kojem su se nalazile bale sijena i slame. Požar su ugasili pripadnici DVD-a Bizovac i Habjanovci. U požaru je nagorjela traktorska prikolica obavljenim očevidom u suradnji sa protupožarnim inspektorom isključen je tehnički uzrok požara. Materijalna šteta cijeni se na više tisuća kuna.

Dana 17. ožujka, oko podne, u blizini Donjeg Miholjca, na prostoru starog ribnjaka zvanom „Potpanj“ na još neutvrđen način došlo je do požara niskog raslinja pri čemu je opožarena površina oko 50 hektara. Požar su ugasili pripadnici DVD-a Donji Miholjac.

Istog dana, također oko podne, u Podravlju, oko 9 km od vodoobrambenog nasipa, na neutvrđen način došlo je do požara niskog raslinja pri čemu je izgorjelo od oko 250 hektara površine. Požar su ugasili pripadnici DVD Vardarac, DVD Bilje, DVD Kopačevo, DVD Gornji grad, DVD Donji grad i DVD Retfala. U požaru nije nastala materijalna šteta, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

Dana 17. ožujka oko 15 sati u Vardarcu, u blizini groblja, iz još neutvrđenih razloga došlo je do požara trstike i niskog raslinja pri čemu je izgorjela površina od oko 100 hektara. Požar su ugasili pripadnici DVD Vardarac, DVD Bilje, DVD Kopačevo, DVD Gornji grad, DVD Donji grad i DVD Retfala. U požaru nije nastala materijalna šteta, a ozlijeđenih osoba nije bilo.

U popodnevnim satima u blizini mjesta Musić, na neutvrđen način došlo je do požara suhe trave i neobradivih površina koji se proširio na šumski predio. Opožarena površina je oko 7 hektara. Također, u blizini mjesta Milinac na neutvrđen način došlo je do zapaljenja niskog raslinja nakon čega se požar proširio i na šumski predio gdje je izgorjela neutvrđena površina niskog raslinja, te neutvrđen broj stabala. Požar su ugasili pripadnci DVD Levanjska Varoš i mještani Musića i Milinac. Slijedi daljnji rad na otkrivanju uzroka požara i procijeni materijalne štete.

Dana 17. ožujka, oko podne, u blizini mjesta Makloševac iz još neutvrđenih razloga došlo je do požara niskog raslinja pri čemu je opožarena površina oko 10 hektara. Požar su ugasili pripadnici JVP Našice.

Dana 17. ožujka, u popodnevnim satima, u šumskom predjelu u blizini mjesta Levanjska Varoš na još neutvrđen način došlo je do požara niskog raslinja pri čemu je opožarena površina od oko 10 hektara niskog raslinja. Požar su ugasili pripadnici JVP Našice.

Apeliramo na građane da, ukoliko spaljuju korov, šikare, suhe trave i drugi biljni otpad na poljoprivrednom zemljištu i na zemljištu u neposrednoj blizini šume, poduzmu mjere i radnje kako ne bi došlo do požara.

Neke od zaštitnih mjera su:

  • odmaknuti tvari koje se spaljuju od vodova električne energije, javnih cesta, željezničkih pruga, industrijskih postrojenja, stambenih građevina i drugih objekata, na udaljenost izvan dosega vatre i dima;
  • načiniti pojas širine 3 metra, čist od suhe trave i drugih zapaljivih tvari oko mjesta predviđenog za spaljivanje;
  • osigurati nazočnost dovoljnog broja osoba sposobnih za gašenje požara, a ovisno o veličini površine koja se spaljuje i količini gorive tvari;
  • uz mjesto spaljivanja osigurati sredstva za gašenje požara poput lopata, rovica, čeličnih metli, vode i dr.;
  • spaljivanje provoditi isključivo za mirnog vremena, odnosno kada nema vjetra;
  • bitno je pregledati ostatke spaljivanja i u potpunosti ih ugasiti.

 

Prometne nesreće na području PU osječko – baranjske

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je 17 prometnih nesreća. U tri prometne nesreće šest je osoba osobe lakše ozlijeđeno. Preostalih 14 nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu.

Devet prometnih nesreća dogodilo se na području Osijeka, četiri na području Belog Manastira, dvije na području Našica i po jedna prometna nesreća na području Donjeg Miholjca i Đakova.

Pročitajte još