Sutrašnji Thompsonov koncert bit će i humanitarnog karaktera

Povodom sutrašnjeg koncerta Marka Perkovića Thompsona, kojeg možemo slobodno nazvati najvećim u povijesti Našica gradonačelnik Krešimir Kašuba obratio se s nekoliko riječi o samoj organizaciji koncerta koja je dosta zahtjevna s obzirom na očekivani broj posjetitelja, osiguranju događaja te o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME„Bit će ovo jedan od najvećih koncerata na području Našica, a njegov je povod 30. obljetnica oslobođenja grada od tzv. JNA te osnivanje 132. brigade. Povod je svakako opravdan, a sam koncert organizira Grad Našice, TZ Grada Našica i naši sponzori. On će imati humanitarni karakter – naime, bili smo svjedoci velikim poplavama prije nekoliko dana pa ćemo iskoristiti ovu priliku da prihod od pića, kojeg će prodavati udruge, bude doniran najugroženijima. Nemamo priliku proglasiti elementarnu nepogodu tako da ćemo iz gradskog proračuna osigurati sredstva za one koji su najviše stradali, odnosno, kućanstva kojima je voda ušla u stambeni prostor.

Visoka zaštita pod epidemiološkim mjerama

Samo osiguranje koncerta možemo podijeliti u dva dijela – prvi dio je osiguranje prometa pošto očekujemo dolazak velikog broja vozila tako da ćemo na svakom od ulaza u grad imati redare i djelatnike PP Našice. Drugi dio osiguranja se odnosi na boravak na trgu, a njega će, također, osiguravati djelatnici PP Našice, interventna policija, zaštitari kao i vatrogasci te dvjestotinjak redara, članova udruga iz našičkog kraja, koji će davati upute posjetiteljima i osiguravati sami prostor i, naglasio bih, sigurnost nije upitna.

Uoči koncerta testiranje danas i sutra od 11 do 14 sati

Da bi ovu manifestaciju, kao i sve druge, bilo moguće održati moramo se držati naputaka epidemiologa, odnosno, epidemioloških mjera. Prema odluci Gradskog stožera Civilne zaštite Grada Našica kontrolirat ćemo ulaz u zonu koja može primiti oko 4 tisuće posjetitelja, a svi oni moraju imati COVID potvrdu. Iz praktičnih razloga osigurali smo dodatne termine testiranja u OŽB Našice – danas od 11 do 14 sati te sutra u istom terminu, a ovisno o potrebi taj termin ćemo produžiti. Cijena testiranja iznosi 110 kuna. Valja napomenuti da će nalaz ovog testa biti dovoljan da bi se ušlo u taj kontrolirani prostor. Ostali prostor će biti pod pravilima Nacionalnog stožera Civilne zaštite i pozivam sve posjetitelje na poštivanje tih mjera.” – izjavio je gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba.

Pročitajte još

Učitavanje...