Sutra započinju Dani slavonske šume

Pripreme za 21. festival Dani slavonske šume u punom su jeku. Velikim parkom odjekuje zvuk motorne pile, a debla se slažu u već prepoznatljivu kulisu.

Grad Našice posjeti će nekoliko tisuća ljudi

U tri dana festivala grad Našice će posjetiti nekoliko tisuća ljudi, a priča o ljepotama ovog kraja proširit će se cijelom regijom. Više od 150 izlagača posjetiteljima će ponuditi raznoliku gastronomsku ponudu te autohtone proizvode, kojih u Slavoniji ne manjka. Sve to dio je turističke priče koja će i tijekom cijele godine u Našice privući brojne posjetitelje.

„Na tradicionalnom festivalu Dani slavonske šume okupljamo velik broj udruga, gospodarstvenika i poduzetnika, a ono što je najvažnije naše sugrađanke i sugrađane, te velik broj posjetitelja. Svi će oni dolaskom u Našice moći uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi i autohtonim proizvodima koje naš kraj nudi. Važno je ovdje istaknuti i Hrvatske šume koje kroz razne aktivnosti, ove godine i otvoreno natjecanje u rezanju ručnom pilom, promoviraju naše najveće bogatstvo, slavonske šume, čiji naziv i sam festival nosi. Turistička priča temeljena na prirodnim bogatstvima, našim šumama, ljudima i njihovom djelovanju sigurno će ostaviti traga na svakom posjetitelju, a priču o Našicama proširiti diljem regije.” – naglasio je gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba te na festival pozvao djecu, mlade i stare, jer sadržaja će biti za sve.

Ove godine natječu se posjetitelji

Zanimljivost ovogodišnjeg festivala svakako je mogućnost natjecanja posjetitelja i to u rezanju ručnom pilom – “amerikankom“, a za one najbolje pripremljene su vrijedne nagrade.

„Ove godine Uprava šuma podružnica Našice na festivalu Dani slavonske šume sudjeluje u jednom znatno izmijenjenom izdanju. Naime, proteklih 20 godina mi smo bili domaćini za pet slavonskih uprava čiji su se sjekači natjecali u određenim vještinama rukovanja motornim pilama. Sukladno epidemiološkim uvjetima te odluci uprave Hrvatskih šuma ove godine smo odlučili uključiti naše sugrađane te stanovnike susjednih općina i ponuditi im mogućnost da se sami natječu u jednoj tradicionalnoj disciplini – prerezu ručnom pilom. U dogovoru s našim poslovnim partnerima dogovorili smo sponzorstvo u vidu bogatih nagrada najuspješnijim natjecateljima.” – izjavio je Vlado Keglević, voditelj Uprave šuma podružnica Našice te pozvao sve zainteresirane da se uključe u samo natjecanje, ali i da provedu jedno subotnje prijepodne na ugodnom druženju u našičkom parku.

Podsjetimo, otvorenje festivala uz TS Kočije održat će se u subotu,11. rujna u 10 sati, na staroj lokaciji u Velikom parku.

Pročitajte još