Prevarena za više od 100.000,00 kuna

Kako nam javljaju iz PU osječko – baranjske u vremenu od 7. listopada 2021. godine do 6. kolovoza ove godine, 60-godišnjakinja je stupila u kontakt putem društvene mreže „Facebook“ i aplikacije „WhatsApp“ s nepoznatom osobom koja joj se lažno predstavljala kao kirurg. Tijekom daljnje komunikacije nepoznata osoba tražila ju je financijsku pomoć nakon čega mu je 60-godišnjakinja u tri navrata uplatila više od 100.000,00 kuna. Protiv prevaranta slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Osijeku.

Na području Osijeka ukradena dva bicikla

Početkom kolovoza, u Tenji, nepoznati počinitelj ukrao je bicikl čime je 47-godišnju vlasnicu oštetio za oko 2.800,00 kuna. Policijski službenici tragaju za kradljivcem.

Pod okriljem noći, sa subote na nedjelju, u Osijeku, nepoznati počinitelj ukrao je bicikl ispred obiteljske kuće 63-godišnjeg vlasnika čime ga je oštetio za oko 1.500,00 kuna. Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljem.

Lopovi u pravilu vrebaju nezaštićene bicikle koje nakon krađe prodaju u dijelovima ili kao kompletno vozilo stoga policija savjetuje građanima:

  • Zapišite serijski broj svojeg bicikla čim ga kupite.
  • Fotografirajte bicikl i sačuvajte račun.
  • Napravite svoju oznaku na biciklu, tako da je možete prepoznati.
  • Nikada ne ostavljajte bicikl nevezan, niti u nezaključanim zajedničkim prostorijama, stubištima, dvorištu i slično.
  • Vežite svoj bicikl uz nešto što je dovoljno čvrsto.
  • Koristite kombinaciju zaštite, jer je tako za krađu potrebno više vremena.
  • Ako imate bravu na žbicama, zaključajte ju.
  • Koristite dovoljno dugu spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom.
  • Ne koristite nekvalitetne i jeftine lance i lokote.
  • Postoje i brave za blokiranje kotača i alarm osjetljiv na vibraciju.

Također ne ostavljajte bicikl bez nadzora na vidljivim i lako dostupnim mjestima, posebno noću i ne zaboravite razgovarati sa svojom djecom o ovom problemu i uputite ih na odgovorno ponašanje prema njihovu biciklu.

Tijekom protekla 24 sata evidentirano osam prometnih nesreća

U protekla 24 sata na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je osam prometnih nesreća u kojima je u jednoj nesreći jedna osoba zadobila lake tjelesne ozlijede, a u sedam je nastupila materijalna šteta. Na području Osijeka policija je evidentirala šest prometnih nesreća, a na području Đakova i Donjeg Miholjca po jednu. Sudionici u prometnim nesrećama nisu bili alkoholizirani.

Tijekom 24 sata evidentirano šest alkoholiziranih vozača

Jučer na području Policijske uprave osječko – baranjske u nadzoru prometa policajci su zaustavili dva vozača osobnih automobila, tri vozača bicikla i vozača teretnog automobila koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Najveća koncentracija alkohola evidentirana je oko 15,50 sati, u Čemincu gdje su policajci u nadzoru prometa zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 43-godišnjak iz Grabovca. Izmjerena mu je koncentracija od 2,91 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola. Za počinjeni prekršaj predviđena mu je maksimalna novčana kazna u iznosu od 20.000,00 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i šest negativnih prekršajnih bodova.

Pročitajte još