Sutra 5. kolo grupne faze EHF Euro lige – U Našice ponovno stiže SC Magdeburg

Peto kolo grupne faze EHF Euro lige u grupi C donosi sraz RK NEXE i SC Magdeburga. Bit će to treće gostovanje uglednog Bundesligaša u Našicama, a u posebnom nam je sjećanju ostalo prvo 2012. godine. Nijemci su se tada u posljednjim sekundama susreta, pogotkom Grafenhorsta sa zvukom sirene, ispriječili našičkim Gromovima na putu u četvrtfinale tadašnjeg EHF Kupa. NEXE je pobijedio s 22:21, ali bila je to pobjeda gorkog okusa. Iako je skinut skalp velikom Magdeburgu, ta se pobjeda slavila s kiselim osmijehom. U ekipi NEXE-a tada je bio i Janko Kević, koji se nerado prisjeća tih trenutaka:

NEXE i Magdeburg odmjerili su snage i u sezoni 2016./2017. i u oba susreta 3. pretkola slavili su Nijemci, a ove će dvije momčadi zaigrati ponovno sutra navečer, na žalost pred praznim tribinama, uz izravan TV prijenos na kanalu Arena Sport 1.

 

 

Nakon lošeg izdanja i neugodnog poraza u Moskvi, Gromovi su se konačno uspjeli kompletirati, tako da će trener Horvat ima puno manje brige oko slaganja momčadi. U ekipu se vraćaju Vozab, Jelinić i Eter koji nisu otputovali u Moskvu, a Cveba će na raspolaganju imati i Tomislava Severca koji bi se ponovno trebao vratiti na teren nakon mjesec dana izbivanja. Sve je u redu i s Halilom Jaganjcem, koji je nezgodno pao na leđa i dobar dio utakmice s Rusima odgledao s klupe.

 

 

Dečki su sinoć odradili trening, pa je to bila prigoda za osvrt na “smrzavanje” u Moskvi i najavu sutrašnjeg ogleda s Magdeburgom.

Trener Hrvoje Horvat

 

 

Utakmicu protiv CSKA propustio je Marin Jelinić, no u sutrašnjem okršaju s Magdeburgom Jela će biti na svojoj poziciji:

 

 

Utakmica u sportskoj dvorani OŠ kralja Tomislava počinje sutra u 20,45 sati uz izravan televizijski prijenos na kanalu Arena Sport 1.

Pročitajte još