Stručni žiri izabrao najbolje učenike na razini škole

Učenici Osnovne glazbene škole “Kontesa Dora” u Našicama sudjelovali su u 6. školskom instrumentalnom natjecanju „Moje notice i tri točkice”. U šest kategorija natjecalo se 54 učenika, koji su se vrijedno pripremali za nastup.

Muzikalni i talentirani učenici

Svi učenici su dobili diplome za svoj trud, a oni najbolji nagrade i prigodni poklon.

„Čestitam svim natjecateljima i nastavnicima na velikom odazivu, uloženom trudu i lijepom muziciranju. Učenici su dobili diplome i prigodni poklon. Nagradu „Teodora” je dobila apsolutna pobjednica s najviše bodova Nuo Cheng na klaviru.”- rekla nam je ravnateljica škole prof. Darija Vlajnić i objasnila da se nastavljaju pripremati za buduća natjecanja i programe.

„Sretna sam što su se učenici u ovolikom broju odazvali na naše školsko natjecanje. Ovo je bilo uistinu jedno zahtjevno natjecanje u kojemu su bili zastupljeni svi instrumenti te nije bilo lako ocjenjivati prema kategorijama. Djeca su izuzetno talentirana i muzikalna, što nas čudi i veseli. Nakon određenog vremena online nastave, bez puno uvježbavanja djeca su ipak bila iznimno vrijedna te se njihov rad primijetio.”- izjavila je Kristina Brkić, predsjednica ocjenjivačkog suda.

Učenici koji su osvojili Zlatnu plaketu:

Gabrijela Jakšetić, klarinet, u prvoj kategoriji osvojila je 1. nagradu s 95,37 bodova

Nastavnik: Ivan Krajačić, prof.

Zvonimir Vračarić, saksofon, u drugoj kategoriji osvojio je 1. nagradu s 98,75 bodova

Nastavnik: Ivan Krajačić, prof.

Ana Čerepinko, gitara,u trećoj kategoriji osvojila je 1. nagradu s 96,5 bodova

Nastavnik: Mario Huj, mag. mus.

Lejla Ćatić, klavir, u četvrtoj kategoriji osvojila je 1. nagradu s 97,62 boda

Nastavnik: Sanja Vazdar, prof.

Nuo Cheng, klavir,u petoj kategoriji osvojila je 1. nagradu s 99.5 bodova

Nastavnika: Darija Vlajnić, mag. mus.

Lana Prišć, bisernica, u šestoj kategoriji osvojila je 1. nagradu s 96,13 bodova

Nastavnik: Dean Kopri, mag. mus.

Stručni ocjenjivački sud

Pročelnik natjecanja bio je Novica Todić, dok su stručni ocjenjivački sud činili Kristina Brkić (predsjednica), Ivan Krajačić, Sanja Vazdar, Mario Huj i Dean Kopri. On je kao i neki drugi članovi suda, bio u dvostrukoj ulozi, posebno ponosan na Lana Prišć, te njen rezultat.

„Zadovoljan sam s radom svojih učenika te je ovaj ocjenjivački sud imao zaista težak posao. Natjecala su se 54 učenika sa po dvije, ali i tri kompozicije, ovim putem čestitam svim učenicima jer su pokazali da znaju što rade. Na ovom natjecanju imao sam 5 učenika u 1.,2.,6. kategoriji koji su zaista bili vrijedni i aktivno se pripremali za natjecanje, posebno oni mlađi, kojima nije bilo lako doći pred publiku i žiri. Moram istaknuti da u 6. kategoriji imam i pobjednicu Lanu Prišć” – rekao je Dean Kopri te pozvao djecu da na jesen upišu glazbenu školu.

Ovim putem čestitamo učenicima, nastavnicima i njihovim roditeljima!

Pročitajte još