U tijeku je Memorijalni boćarski turnir “Vitomir Flegar Vito i Josip Pavlus Jorač”

Udruga starih športova “Slavonac” Našice, a pod pokroviteljstvom Grada Našica i Turističke zajednice Grada Našica, danas organizira tradicionalni boćarski turnir povodom blagdana Velike Gospe te memorijal “Vitomir Flegar Vito – Josip Pavlus Jorač”. Turnir, na kojem se natječe 8 ekipa, počeo je u 14 sati i održava se na terenu u ulazu u Veliki park. Za najuspješnije ekipe su osigurane nagrade, a za sve sudionike i posjetitelje gastronomska ponuda.


Turnir su otvorili obitelj pokojnog Josipa Pavlusa i gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba koji se obratio okupljenim ekipama s nekoliko riječi. „Danas mi je bilo posebno drago otvoriti ovaj tradicionalni turnir u organizaciji Udruge starih športova “Slavonac” Našice, Udruge koja djeluje već preko 20 godina u našem gradu. Ovaj turnir se održava u spomen onih koji su zadužili Našice svojim dugogodišnjim djelovanjem na području sporta i sretan sam kada vidim da se ljudi trude nastaviti ovaj tradicionalni turnir.” – zaključio je gradonačelnik Kašuba.

Turnir u boćanju održava se u spomen svih preminulih članova Udruge

Stjepan Konjetić, predsjednik Udruge starih športova “Slavonac” Našice osvrnuo se na organizaciju kao i na osnovnu ideju ove manifestacije.

„Turnir u boćanju radimo u spomen svih preminulih članova, a posebno Vitomira Flegara i Josipa Pavlusa koji su ostavili neizbrisiv trag u našoj udruzi. Tako smo ujutro posjetili njihove grobove gdje smo im odali posebnu počast, a nakon toga smo položili vijence i zapalili svijeće kod spomen – obilježja „Uskrsla Hrvatska” za sve preminule članove naše udruge zajedno s gradonačelnikom Krešimirom Kašubom s kojim imamo izvanrednu suradnju.” – izjavio je Konjetić te se zahvalio svima koji su došli podržati ovaj turnir.

Stric pivo

Pročitajte još