„Stablo zasadi – budućnost nagradi“

Učenici i učitelji Osnovne škole kralja Tomislava samoinicijativno su pokrenuli ekološku aktivnost. Sadnja dunje, lipe, topola i hrastova održana je u razdoblju od 13. do 23. studenog 2021. u dvorištu matične škole te područne škole Velimirovac.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON REKLAME 

Dunja, lipa, topole i hrastovi

Učenici 2. b i 4. c razreda te učiteljice Blaženka Vrlja i Mihaela Pokrivka odlučili su u dvorištu škole zasaditi mirisnu hrvatsku voćku – dunju, koja se nekada upotrebljavala kao lijek i hrana. Uz nju učenici 6. d razreda s razrednicom Đurđicom Mašić i učiteljem Mihaelom Horvatekom zasadili su lipu i hrast, a još su jedan hrast zasadili učenici 2. razreda s učiteljicom Josipom Gašo, ali u dvorište PŠ Velimirovac.

Dvije topole, u nasljedstvo sljedećim generacijama zasađene su od strane 7. c i 5. d i njihovih razrednica Nataše Kruljac i Marije Birkić. „Vrijedni su razredi ovom akcijom željeli pokazati koliko je važno podizati ekološku svijest te su time potvrdili svoju društvenu i ekološku odgovornost. Sadnjom ovih stabala mislimo i na buduće generacije!” – poručuju iz škole te zahvaljuju Našičkom parku koji im je donirao sadnice.

Izvor: OŠ kralja Tomislava

Pročitajte još

Učitavanje...